Ankara Elmadağ’da Dev Su Kesintisi! ASKİ Süreyi Uzattı: Sular Ne Zaman Gelecek? İşte Etkilenen Mahalleler!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Elmadağ ilçesinde devam eden planlı su kesintisiyle ilgili önemli bir güncelleme paylaştı. Yoğun su kullanımı ve bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle depoların yetersiz kalması sonucu, kesinti süresinin uzatıldığı bildirildi.


Kesinti Süresi Neden Uzatıldı?

ASKİ'den yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun su tüketimi ve yaşanan kuraklık su depolarındaki seviyeyi kritik noktaya indirdi. Bu durum, ilçenin birçok noktasında basınç düşüklüğü ve tam kesinti yaşanmasına neden oluyor.


Sular Ne Zaman Gelecek? (27 Aralık Cumartesi)

Başlangıçta daha erken bitmesi planlanan tamir ve iyileştirme çalışmaları için yeni takvim şu şekilde açıklandı:

Arıza/Kesinti Başlangıcı: 26.12.2025 saat 22:30.
Planlanan Yeni Bitiş Zamanı: 27.12.2025 saat 21:00 (Uzatma kararı alındı).
Üst Kotlara Suyun Ulaşması: Şebeke basıncının oturmasıyla birlikte yüksek bölgelere suyun ulaşması saat 00:00'ı bulabilir.


Kesintiden Etkilenen Mahalleler Listesi

Elmadağ'da su kesintisi ve basınç düşüklüğünden etkilenen bölgeler şunlardır:

Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, Fatih, Muzaffer Ekşi, Havuzbaşı, İstasyon ve Bahçelievler Mahallelerinin üst kısımları, Lalabel, Kemalpaşa ve İsmetpaşa Mahallelerinin alt kısımları, Gümüşpala ve Tatlıca Mahallelerinin alt kısımları, Üçevler ve Yenimahalle Mahalleleri

Muhabir: Haber Merkezi