İstanbul’da kavurucu sıcakların ardından meteorolojik veriler alarm vermeye başladı. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından paylaşılan son verilere göre, kent genelinde sıcak hava dalgası hafta sonu yerini gök gürültülü şiddetli sağanak yağışa ve kuvvetli fırtınaya bırakacak.

İstanbulluları uyaran yetkililer, hava sıcaklıklarında yaşanacak ani düşüş ile birlikte ani sel ve taşkın riskine karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.


Cumartesi Gününe Dikkat: Sıcaklık 8 Derece Birden Düşecek!

AKOM’un değerlendirmelerine göre, bugün 29 derece seviyelerinde seyreden termometreler cumartesi günü hızlı bir düşüşle 21 dereceye kadar gerileyecek.

Hava sıcaklığındaki bu sert düşüşle birlikte kent genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Rüzgarın hızının ise saatte 60 kilometreye kadar çıkması ve kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


Metrekareye Kg Büyüklüğünde Yağış Düşecek

Yağışın şiddetine ilişkin detayları da paylaşan meteoroloji uzmanları ve AKOM yetkilileri, yağış miktarını şu şekilde öngörüyor:

Cumartesi Günü: Kent genelinde metrekareye 10 ila 30 kilogram arasında kuvvetli yağış düşmesi bekleniyor.

Pazar Günü: Yağışlar aralıklı sağanağa dönecek ve metrekareye 1 ila 5 kilogram yağış bırakacak. Pazar günü hava sıcaklığının 22 derece civarında seyretmesi tahmin ediliyor.


Sel, Su Baskını ve Taşkın Uyarısı Yapıldı

Kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara dikkat çeken yetkililer; ani sel, su baskını, taşkın ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı İstanbulluların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Haber Merkezi