Hollanda temsilcisi Ajax, genç stoper Ahmetcan Kaplan için resmi olarak transfer görüşmeleri yapılmasına izin verdi.

Süper Lig devlerinin gündeminde yer alan milli oyuncu için en ciddi talibin Galatasaray olduğu iddia edildi. Oyuncunun hazırlık maçı kadrosuna dahil edilmemesi ise ayrılık ihtimalini güçlendirdi.

Ajax Teknik Direktörü Transfer İzni Verildiğini Açıkladı

Ahmetcan Kaplan, Ajax’ın bugün Belçika temsilcisi Mechelen ile oynadığı hazırlık maçının kadrosuna alınmadı. Teknik direktör John Heitinga, Voetbal International’a yaptığı açıklamada, oyuncuya transfer görüşmeleri yapması için izin verildiğini duyurdu. Henüz transferin hangi takımla sonuçlanacağı kesinlik kazanmasa da, genç stoperin sezon başlamadan önce Ajax’tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaray Resmi Görüşme Hazırlığında

A Spor’un özel haberine göre, Ahmetcan Kaplan ile ilgilenen kulüpler arasında en somut adımı atan ekip Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı kulübün yetkililerinin, kısa süre içinde oyuncunun temsilcileriyle yüz yüze görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

2022'de Trabzonspor'dan Transfer Edildi

Ahmetcan Kaplan, Ajax’a 2022 yılında Trabzonspor’dan 9.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. 22 yaşındaki savunmacının Ajax ile olan sözleşmesi Haziran 2027’ye kadar devam ediyor. Ancak kulüp, oyuncunun ayrılığına sıcak bakıyor ve yeni sezonda kadro planlamasında yer almamasını sorun etmiyor.

Muhabir: Haber Merkezi