Ahmet Akın’dan CHP’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Mesajı: “Güzel Yarınlar İçin Birlik ve Beraberlik”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102. kuruluş yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Akın, demokrasi, hukuk devleti ve partinin tarihsel misyonu üzerinde durdu.


102 Yıl Önce Doğan Bir Parti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin kuruluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, “102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yokluk içinde, işgale karşı, milletin bağımsızlık iradesinden doğan bir parti kurdular” ifadelerini kullanan Akın, CHP’nin sadece bir siyasi örgüt olmadığını vurguladı.

Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu parti, yalnızca bir siyasi örgüt değil; bu milletin özgürlüğünün, bağımsızlığının, çağdaş uygarlık yolunda yürüyüşünün teminatı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu’nun köylerinden şehirlerine, tütün tarlalarından fabrikalarına, cephelerden meclislere kadar, milletin alın teriyle yoğruldu, milletin vicdanıyla büyüdü.”


Milli İrade ve Demokrasiye Vurgu

Mesajında son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Akın, milli iradenin ve demokrasinin yara aldığı süreçlere dikkat çekti:

“Ne yazık ki, son zamanlarda milli iradenin, demokrasimizin yara aldığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. En son, İstanbul İl Başkanlığımızın abluka altına alınması, partililerimizin gördüğü muamele ve yapılan girişimler bu sürecin hepimizi derinden üzen parçalarıdır.”

Akın, hukuk devleti ve demokrasinin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu belirterek, “Hukuk devleti olmadan demokrasi, demokrasi olmadan da hukuk devleti olmaz” dedi.


Güzel Yarınlar İçin Birlik ve Beraberlik

CHP’nin tarihsel deneyimi ve tecrübesine işaret eden Akın, partinin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebileceğine olan inancını dile getirdi:

“Partimiz, Cumhuriyeti kuran ve onu yüzyılı aşkın süredir ayakta tutup bugünlere getiren, her türlü zorluğu aşıp birlik ve beraberliğe kavuşan deneyime ve tecrübeye sahiptir. Bu zorlukları da aşıp güzel yarınlar için tekrar birlik ve beraberlik içerisinde iktidar yürüyüşümüze devam edeceğimize olan inancım tamdır.”


Atatürk ve Şehitler Unutulmadı

Mesajını, Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla anarak tamamlayan Akın, partinin 102. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Muhabir: Tarık Sürmelioğlu