Afyonkarahisar'da Yarın Okullar Tatil mi? 14 Mayıs 2026 Perşembe Valilik Son Dakika Açıklaması
Afyonkarahisar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) potansiyel tehlike anlamına gelen sarı kodlu uyarısı kapsamında, yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına giriyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen hava muhalefeti nedeniyle binlerce öğrenci ve veli, "14 Mayıs Perşembe Afyonkarahisar'da okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor.
Afyonkarahisar Valiliği'nden Tatil Açıklaması Geldi mi?
13 Mayıs Çarşamba akşamı itibarıyla Afyonkarahisar Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs 2026 Perşembe günü için il genelinde eğitim-öğretime ara verildiğine dair resmi bir tatil kararı açıklanmamıştır. Mevcut bilgilere göre; Afyonkarahisar merkez ile Sandıklı, Bolvadin, Dinar, Emirdağ ve diğer tüm ilçelerdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetleri planlandığı şekilde devam edecektir. Valilikten yeni bir idari izin veya tatil duyurusu gelmediği sürece öğrenciler sabah saatlerinde ders başı yapacaktır.
Meteoroloji'den Afyonkarahisar İçin Sarı Kodlu Uyarı Detayları
-
Hava Durumu: Afyonkarahisar genelinde Perşembe günü yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların hakim olması beklenmektedir.
-
Sarı Kodlu Alarm: Meteoroloji, bölge genelinde potansiyel risk taşıyan hava koşulları nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınlayarak vatandaşların hazırlıklı olmasını istemiştir.
-
Sıcaklık Değerleri: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ancak yağışla birlikte hissedilir derecede düşebileceği tahmin edilmektedir.
-
Kritik Riskler: Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırmıştır.
-
Önemli Hatırlatma: Okulların tatil edilmesi kararı yerel mülki amirler (valilikler) tarafından alınmaktadır; meteorolojik uyarılar tek başına tatil kararı olduğu anlamına gelmemektedir. Resmi makamlarca doğrulanmamış asılsız haberlere itibar edilmemelidir.

