Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Havuzlubahçe Mahallesi sakinleri, belediyeye yaptıkları başvurulardan sonuç alamayınca asfaltlanmayan yollara kendi yöntemleriyle "çözüm" üretti.
Yaklaşık 9 ay önce tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından asfaltlanmayan ve köstebek yuvasına dönen yollar, mahalleliyi isyan ettirdi.

"Tozlubahçe Mahallesi" Tabelası Asıldı
Belediyeye seslerini duyurmak isteyen mahalle sakinleri, tepkilerini göstermek için sokak girişine "Tozlubahçe Mahallesi'ne hoş geldiniz" yazılı bir tabela astı. Yetkililerden herhangi bir geri dönüş alamayan vatandaşlar, evlerinden getirdikleri eski halıları yoldaki derin çukurlara sererek geçici bir çözüm yolu buldu.
"Mahallemiz Yok Sayılıyor"
Bölgede 61 yıldır yaşadığını belirten Cengiz Ayhan, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
-
"Hayatımda ilk defa bu kadar uzun bir bakımsızlık gördüm. İleride okul var, öğrenciler kışın çamurdan, yazın tozdan perişan oluyor. Perde açamıyor, nefes alamıyoruz. Mahallemiz adeta yok sayılıyor."

"Köstebek Yuvasından Daha Berbat"
Mağduriyetini ifade eden bir diğer mahalle sakini Murat Keklik, yoldaki çukurlar nedeniyle aracının sürekli zarar gördüğünü vurgulayarak, "Havuzlubahçe'de oturduğumu söylemekten utanıyorum. Burası köstebek yuvasından daha berbat. Yağmur yağdığında insanlar ayakkabılarını çıkarıp geçmek zorunda kalıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
Tozdan Pencereleri Açamıyorlar
Havaların ısınmasıyla birlikte toz sorununun dayanılmaz bir boyuta ulaştığını belirten Fatma Kaplan ise, evlerinde oturamaz hale geldiklerini ifade etti.
Mahalleli, şimdi gözlerini Seyhan Belediyesi'nden gelecek resmi bir açıklama ve başlatılması beklenen asfalt çalışmasına çevirdi.



