Mamak'ta Su Kesintisi Şoku! ASKİ 12 Saat Süre Verdi: İşte Kesintiden Etkilenen Mahalleler!
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Mamak ilçesinde içme suyu ana iletim hattında meydana gelen ani bir arıza nedeniyle zorunlu su kesintisine gidildiğini duyurdu. 27 Nisan 2026 Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayan kesinti, bölgedeki üç büyük mahallenin üst kotlarını doğrudan etkiliyor.
Arıza Nerede Meydana Geldi?
ASKİ'den yapılan açıklamaya göre; Mamak Cengizhan Mahallesi, Sultan Fatih Caddesi ile 839. Sokak kesişiminde bulunan 200'lük içme suyu hattında büyük bir patlak meydana geldi. Arızanın boyutunun büyük olması nedeniyle ekipler, hattaki basıncı düşürerek tamir çalışmalarına başladı.
Mamak'ta Sular Ne Zaman Gelecek?
Sabah saat 09:40 itibarıyla başlayan kesintinin giderilmesi için ekipler sahada aralıksız çalışıyor. ASKİ tarafından paylaşılan resmi tamir saati verilerine göre; suların 27 Nisan 2026 saat 22:00 itibarıyla kademeli olarak verilmesi planlanıyor.
Önemli Not: Üst kotlarda bulunan hanelere suyun ulaşması, hatların dolması nedeniyle gece yarısını bulabilir.
Kesintiden Etkilenen Yerlerin Tam Listesi
ASKİ verilerine göre aşağıdaki bölgelerde yaşayan abonelerin hazırlıklı olması gerekiyor:
Cengizhan Mahallesi (Tamamı), Fahri Korutürk Mahallesi (Tamamı), Duralıalıç Mahallesi (Üst Kotlar)





