Politika Gazetesi 25 Ağustos 1990 Cumartesi günü yayımlanan sayısında, Balıkesir Barosu Başkanı Avukat Turgut İnal’ın silahlı saldırıya uğramasını manşet haber olarak okurlarıyla paylaşmış. Haberde, Turgut İnal’ın sağ bacağından vurulduğu, sağlık durumunun iyi olduğu açıklanıyor.

25 Ağsts 90 Ctsi (Custom)

Manşet haberde şu satırlara yer verilmiş: “Baro Başkanı Turgut İnal dün uğradığı silahlı saldırı sonunda sağ bacağından yaralandı. Devlet Hastanesine kaldırılan Turgut İnal’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Dün saat 13.00-14.00 arasında meydana gelen olay şöyle gelişti: Baro Başkanı Turgut İnal dün saat 11.00’de Baronun genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını yaptı. Basın mensuplarının da izlediği bu toplantının bitiminden sonra, avukatlar, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları Özel idare iş hanındaki Baro Başkanlığı odasını terk ettiler. Herkes ayrıldıktan sonra odada yalnızca Turgut İnal ve Kurban isimli görevli kaldı. Bu sırada kapı çalındı. İnal, “Giriniz” dedikten sonra içeri orta boylu, esmer tenli, topluca, bıyıklı bir şahıs girdi. İçeri giren kimliği meçhul saldırgan İnal’a dönerek, ‘Baro Başkanı Turgut İnal Sen misin?’ diye sordu. Turgut İnal, ‘Benim’ cevabını verince belinden tabancasını çıkardı. Bir el ateş ederek Turgut İnalı yaralayıp kaçtı.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Hava kirliliği için önlem alınacak”, “Belediyenin alacağı önlemler”, “Tepkiler tepkiler tepkiler”, “Seferberliğe hazır olun”, “Bor suyu öldürüyor”, “Balhak model uçak kursları Pazar günü başlıyor”, “9 Eylül 13. Yılına girdi”, “Gönen’de 6 Eylül’de çifte şenlik var.”

Muhabir: HİLMİ DUYAR