Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Mamak ilçesinde meydana gelen ana boru arızası nedeniyle geniş kapsamlı bir su kesintisi yaşandığını duyurdu.
Ankara'da yaşayan vatandaşlar "Mamak'ta sular ne zaman gelecek?" sorusunun cevabını araştırırken, ASKİ ekiplerinin sahada aralıksız çalıştığı bildirildi.
Mamak Derbent Mahallesi’nde İçme Suyu Hattı Patladı
ASKİ tarafından paylaşılan resmi bilgilere göre, 21 Ağustos 2026 Cuma günü saat 09.20 itibarıyla Derbent Mahallesi 1325. Sokak içerisinde bulunan Q150’lik içme suyu hattında arıza meydana geldi. Arızanın hemen ardından bölgeye sevk edilen teknik ekipler, tamir ve yenileme çalışmalarına başladı.
Su Kesintisi Ne Zaman Bitecek? Sular Saat Kaçta Gelecek?
Mamak genelinde birden fazla mahalleyi etkileyen kesintinin saat 16.00 sularında sona ermesi planlanıyor. ASKİ yetkilileri, hattın en kısa sürede giderilmesi ve şebekeye yeniden su verilmesi için çalışmaların kesintisiz sürdüğünü belirterek, gösterdikleri anlayış için bölge sakinlerine teşekkür etti.
Ankara Mamak Su Kesintisinden Etkilenen Mahalleler
21 Ağustos 2026 Cuma günü saat 16.00'ya kadar su alamayacak bölge ve mahalleler şu şekilde listelendi:
Derbent Mahallesi, Araplar Mahallesi, Üreğil Mahallesi, Köstence Mahallesi (Üst Kotlar)
Arıza giderme çalışmalarının tamamlanmasının ardından vanaların açılacağı ve suyun yüksek kotlara ulaşmasının zaman alabileceği göz önünde bulundurularak vatandaşların tedbirli olmaları istendi.





