İtalya Serie A'nın köklü kulüplerinden Roma, savunma hattının kilit isimlerinden biri olan milli futbolcumuz Zeki Çelik’in geleceği için harekete geçti.

Başkent ekibinde sergilediği istikrarlı grafik ve disiplinli yapısıyla teknik heyetin vazgeçilmezleri arasına giren 28 yaşındaki başarılı sağ bek ile İtalyan yönetimi arasında yürütülen sözleşme uzatma görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Düzenli olarak ilk 11'de şans bulan ve taraftarın da takdirini kazanan milli oyuncunun, kulübüyle prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.


2029 Yılına Kadar Roma'da: Yıllık Ücreti 3 Milyon Euro'ya Çıkıyor

İtalyan transfer pazarının güvenilir gazetecilerinden Nicolo Schira’nın aktardığı sıcak kulis bilgilerine göre, imzalanacak olan yeni kontratın tüm detayları netleşti:

  • 3 Yıllık Yeni İmza: Zeki Çelik'in Roma ile olan mevcut sözleşmesi, 2029 yılına kadar geçerli olacak şekilde 3 yıl daha uzatılacak.
  • Maaşına Dev Zam: İtalyan kulübü, başarılı savunma oyuncusunun takımdaki emeğini ödüllendirerek yıllık ücretinde ciddi bir artışa gitti. Yeni sözleşmeyle birlikte milli sağ bekin yıllık kazancının 3 milyon Euro seviyesine çıkarılacağı ifade edildi.
  • Uzun Vadeli Plan: Roma yönetimi, bu hamleyle hem savunma rotasyonunun en güvenilir parçasını uzun vadeli olarak kadrosunda tutmayı hem de oyuncuya gelebilecek olası transfer tekliflerinin önünü kesmeyi hedefliyor.

Zeki Çelik-2


45 Maçlık Muazzam İstikrar: Teknik Heyetin Güvenini Kazandı

Zeki Çelik, geride bıraktığımız sezonda Roma forması altında gösterdiği üstün performansla teknik direktörünün ve kulübün güvenini tam anlamıyla kazandı. Hem İtalya Serie A hem de Avrupa kupaları maratonunda takımın en yoğun süregelen fikstüründe dahi fiziksel kalitesini koruyan milli futbolcu, istatistikleriyle de göz doldurdu:

  • Resmi Maç Sayısı: Geçtiğimiz sezon Roma formasıyla tam 45 resmi karşılaşmada görev alarak takımın en istikrarlı isimlerinden biri oldu.
  • Skor Katkısı: Sahada kaldığı süre boyunca sadece savunma güvenliğiyle kalmayan tecrübeli sağ bek, hücum aksiyonlarında da rol alarak sezonu 1 gol ve 4 asistlik kritik bir performansla tamamladı.

Resmi imzaların önümüzdeki birkaç gün içerisinde Roma Kulübü binasında atılması ve transferin dünya basınına duyurulması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi