Yeni Parti Balıkesir İl Örgütü, geniş katılımlı bölge toplantısını Edremit ilçesinde gerçekleştirdi.
Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı başkanlığında düzenlenen buluşmaya; ilçe başkanları, belediye başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Üyelerin Üçte Biri İlk Kez Siyasete Girdi
Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Erden Köybaşı, Türkiye genelinde örgütlenmesini tamamlayan Yeni Parti'nin üye yazım süreçlerinin Balıkesir'de de büyük bir ivmeyle sürdüğünü ifade etti. Partiye katılan yeni üyelerin 3’te 1’inin daha önce hiçbir siyasi partiye üyelik kaydı bulunmayan vatandaşlardan oluştuğuna dikkat çekildi.

Anketlerde birinci parti konumunun korunduğu vurgulanırken, seçmenin gösterdiği bu yoğun teveccühün iktidar yürüyüşünün en somut göstergesi olduğu kaydedildi.
Tüzük Ve Kurultay Süreci: Bütün Üyeler Söz Sahibi Olacak
Önümüzdeki seçim takvimi ve partinin kurultay sürecinin detaylarıyla ele alındığı toplantıda, karar mekanizmalarının tabana yayılacağı açıklandı. Yeni Parti'de ilçe başkanı, il başkanı ve genel başkanın seçiminde tüm üyelerin doğrudan söz ve karar sahibi olacağı demokratik bir yapının detayları paylaşıldı.

"Hedefimiz Ana Muhalefet Değil, İktidar!"
Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda örgüt mesajı netleşti. Salondaki partililer, Yeni Parti’nin sadece ana muhalefet görevi yürütmek için değil, Türkiye’nin makus talihini yenip değişimi gerçekleştirecek tek parti olma hedefiyle kurulduğunu vurguladı.





