Muhabir: Politika Gazetesi
Yeni doğan 7 bebeği öldürmekle suçlanan hemşire müebbet hapis cezasına çarptırıldı
İngiltere’de bir hastanede yeni doğan 7 bebeği öldürmekle suçlanan hemşire Lucy Letby müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
İngiltere’nin Chester şehrinde 2015-2016 yılları arasında bir hastanenin yeni doğan ünitesinde 7 bebeği öldürmekten ve 6 bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulunan hemşire Lucy Letby’ın cezası bugün yapılan duruşmayla belli oldu. Modern zamanların en fazla bebek öldüren seri katili Letby’a mahkeme tarafından müebbet hapis cezası verildi.
Duruşma sırasında konuşan Hakim Goss, Letby’nin eylemlerinin acımasızlığının ve planlanmasının korkunç olduğunu belirtirken, “Bebekleri beslemek ve onlara bakmakla ilgili olan insan içgüdülerine tamamen aykırı bir şekilde hareket ettiniz. Tüm vatandaşların sağlıkçılara duydukları güveni büyük ölçüde sarstınız” dedi. Letby’ye “Davranışlarınızda sadizme varan bir kötülük var” diyen Goss, “Bu duruşma sırasında yaptığınız yanlışın sorumluluğunu soğukkanlılıkla reddettiniz. Pişmanlığınız yok. Hafifletici sebep yok” ifadelerini kullandı.
Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Letby’nin yeni doğan bebeklere insülin enjekte ederek zehirlediği, bazı bebeklere ise hava ve süt enjekte ederek öldürmeye çalıştığı belirtilmişti. Letby’nin öldürdüğü bebeklerden bazılarının ikiz olduğu ve ölen bebeklerden birinin 1 günlük olduğu aktarılmıştı.
Yorumlar
Trend Haberler

Rekabet Kurumu hepsi için soruşturma başlattı! Süt ve yem firmalarına yakın takip

TÜPRAŞ’ta Şaşırtan Ralli! Hisseler Bir Günde Uçtu

Ünlü Rehinci Les Gold Öldü mü? Oğlundan Açıklama Geldi!

Mert Özer Kimdir? O Ses Türkiye 2025 Şampiyonu Genç Yetenek Hayatıyla İlgi Odağı Oldu

Sayısal Loto Ne Zaman Çekilecek? 12 Mayıs 2025 Pazartesi Sayısal Loto Çekilişi Saat Kaçta?

Prens'in 3. Sezonu İçin Geri Sayım Başladı! Prens 3. Sezon İlk Bölüm Ne Zaman Yayınlanacak?