Batman'da Kar ve Fırtına Alarmı: 9 Ocak Cuma Günü Okullar Tatil mi?

Güneydoğu Anadolu genelinde etkili olan dondurucu soğuklar ve yoğun yağışlar, Batman’da da hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Batman ve çevresi için yaptığı "kuvvetli kar ve fırtına" uyarısının ardından, öğrenci ve veliler 9 Ocak 2026 Cuma günü için Batman Valiliği’nden gelecek tatil haberine kilitlendi.


Batman Valiliği'nden Resmi Açıklama Geldi mi?

8 Ocak saat 23:20 itibarıyla Batman Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde okulların tatil edildiğine dair resmi bir duyuru henüz yapılmadı. Ancak Batman’ın kuzey ilçelerinde (Sason, Kozluk, Beşiri) yoğun kar yağışı ve buzlanma riskinin artmasıyla birlikte, bu ilçelerde kaymakamlıklar düzeyinde "taşımalı eğitime ara" kararlarının gelmesi bekleniyor.


Meteoroloji'den Batman'a "Turuncu Kod" Seviyesinde Uyarı!

Meteoroloji verilerine göre Batman'da 9 Ocak Cuma günü hava şartları oldukça sertleşecek:

Kuzey İlçelerinde Yoğun Kar: Sason, Kozluk ve Beşiri ilçelerinde 10-20 cm arasında kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde bu miktarın 20 cm'yi aşacağı tahmin ediliyor.

Şiddetli Fırtına: Batman merkez ve çevrelerinde rüzgarın hızının yer yer 80 km/saate kadar çıkabileceği, çatı uçması ve ağaç devrilmesine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Buzlanma ve Çığ: Gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle "kara buz" ve eğimli bölgelerde çığ riski en üst seviyeye çıkacak.

Muhabir: Haber Merkezi