Türkiye’nin iki büyük metropolü İstanbul ve Ankara’da yarın gerçekleşecek büyük etkinlikler ve organizasyonlar nedeniyle trafik düzenlemesine gidiliyor.

Hafta sonunu dışarıda geçirecek olan sürücülerin mağduriyet yaşamaması adına İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından kritik duyurular yayımlandı. Yarın sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacak ana arterler ve kullanılacak alternatif güzergahlar netleşti.


İstanbul’da Fatih ve Beyoğlu’nda Hangi Yollar Kapanacak?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan resmi açıklamaya göre, kentte düzenlenecek olan koşu etkinliği dolayısıyla yarın saat 06.00’dan itibaren program bitimine kadar Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde bazı yollar araç trafiğine kapatılacak.

Fatih Bölgesinde: Kadir Has, Abdülezelpaşa ve Ayvansaray caddelerinin Eyüpsultan istikameti, Ragıp Gümüşpala Caddesi'nin Atatürk Bulvarı bağlantısı ile Atatürk Köprüsü'nün Fatih istikameti ulaşıma kapatılacak. Sürücüler bu güzergahlar yerine Fevzipaşa Caddesi ile Galata Köprüsü'nü alternatif olarak kullanabilecek.

Beyoğlu Bölgesinde: Refik Saydam ve Tersane caddelerinin Atatürk Köprüsü'ne katılım yolları trafiğe kapatılacak noktalar arasında yer alıyor.


Ankara Yol Kapama


Ankara’da "Otomobilsiz Kent Günü" Nedeniyle Aşkabat Caddesi Kapalı

Başkent Ankara’da da sürücüleri yakından ilgilendiren bir yol kapatma kararı duyuruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmeye göre; Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenecek "Otomobilsiz Kent Günü" etkinlikleri çerçevesinde yarın saat 06.00 itibarıyla önemli bir arter ulaşıma kapanacak. Bu kapsamda Aşkabat Caddesi'nin Akdeniz Caddesi ile Oğuzhan Asiltürk Caddesi arasında kalan bölümü ve buraya açılan tüm bağlantı yolları çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak.

Trafiğe çıkacak vatandaşların alternatif güzergahları kullanmaları, trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Kent içi ulaşımda aksama yaşamamak adına toplu taşıma araçlarını tercih etmek veya güncel yol durumunu takip etmek sürücülere tavsiye ediliyor.

Muhabir: Haber Merkezi