Beşiktaş'ın Kocaelispor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Dusan Vlahovic'in sözleri geceye damga vurdu.

Siyah-beyazlı formayla ilk 11 başladığı ilk 4 maçta da gol atarak Pascal Nouma'nın rekoruna ortak olan Vlahovic, başarının önemli payını Orkun Kökçü'ye verdi: “Rekor için benim yerime Orkun'un adını yazın. Hak eden kişi o. Sayesinde gollerimi atıyorum.”


Beşiktaş, milli ara dönüşünde Kocaelispor karşısında kritik bir galibiyet aldı. Siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı karşılaşmanın ardından Orkun Kökçü, Dusan Vlahovic ve Tiago Djalo mücadeleyi değerlendirdi.

Gecenin en dikkat çeken açıklaması ise Vlahovic'ten geldi.

Kocaelispor karşısında penaltıdan ağları havalandıran Vlahovic, Beşiktaş formasıyla önemli bir istatistiğe ulaştı. Yıldız futbolcu, 25 yıl sonra Beşiktaş formasıyla ilk 11 çıktığı ilk 4 maçta gol atan ilk oyuncu oldu ve Pascal Nouma'nın rekoruna ortak oldu.

Ekran Resmi 2026 10 11 20.50.10


“Rekor İçin Benim Yerime Orkun'un Adını Yazın”

Maçın ardından rekorunun sorulması üzerine Vlahovic, bireysel başarısını geri plana atarak takım arkadaşı Orkun Kökçü'yü öne çıkardı.

Vlahovic, “Rekor için benim yerime Orkun'un adını yazın. Hak eden kişi o. Sayesinde gollerimi atıyorum. Birbirimize yardımcı oluyoruz ama rekor onundur.” ifadelerini kullandı.

Sırp golcü Kocaelispor karşılaşmasını ise, “Çok zor bir maçtı. İyi savunması olan bir rakibe karşı oynadık. Bu şekilde kazanarak devam etmek istiyoruz. Sonuçtan da mutluyuz.” sözleriyle değerlendirdi.

Vlahovic'in özellikle Orkun Kökçü için kullandığı ifadeler, Beşiktaş'taki iki oyuncunun saha içindeki uyumunu da ortaya koydu.


Orkun Kökçü: “Hata Yapma Lüksümüz Yoktu”

Kocaelispor karşısında Beşiktaş'ın ilk golünü kaydeden Orkun Kökçü de alınan 3 puanın önemine dikkat çekti.

Milli araların takımların ritmini etkileyebildiğini belirten Orkun, rakiplerinin puan kaybetmemesi nedeniyle Beşiktaş'ın hata yapma şansının bulunmadığını söyledi.

Orkun Kökçü, takımın performansından tamamen memnun olmadığını da gizlemedi:

“Oyunumuz çok da iyi değildi bence, daha iyi olabilir. Eski ritmimizi yakalayıp devam etmek istiyoruz.”

Orkun, kendi sağlık durumuna ilişkin de bilgi verdi. Sakatlığının iyiye gittiğini belirten milli futbolcu, henüz eski ritmine tam olarak ulaşamadığını ifade etti.

“Benim için şu an oynamak, dakika yapmak önemli. Daha da iyi olabilirdim ama o konuda rahatım. Oynadıkça daha iyi olacağım.” diyen Orkun, maç temposuyla birlikte performansının yükseleceğini söyledi.

Tiago Djalo ise Kocaelispor karşılaşmasının zor geçtiğini belirterek, Beşiktaş'ın hem toplu hem de topsuz oyunda daha iyi olabileceğini ancak önemli olanın galibiyet olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi