Afrika Uluslar Kupası yolunda kritik bir virajı dönen Nijerya, deplasmanda konuk olduğu Uganda’yı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla devirdi. Süper Lig patentli yıldızların damga vurduğu maçta Nijerya, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak gövde gösterisi yaptı.
Nijerya, Uganda deplasmanında maçın başından sonuna kadar üstün bir grafik çizdi. Özellikle hücum hattındaki bitiriciliği ve orta sahadaki direnciyle rakibini sahasına hapseden "Süper Kartallar", 2025’in bu önemli randevusundan istediğini alarak döndü.
İlk Perdeyi Paul Onuachu Açtı
Karşılaşmanın 28. dakikasında sahneye Süper Lig’den tanıdığımız dev golcü Paul Onuachu çıktı. Fisayo Dele-Bashiru’nun pasında ceza sahası içinde rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrılan Onuachu, kalecinin solundan topu ağlara göndererek Nijerya’yı 1-0 öne geçirdi.
İkinci Yarıda Raphael Onyedika Fırtınası
Nijerya, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Maçın 62. dakikasında Samuel Chukwueze’nin pasıyla buluşan Raphael Onyedika, defansı ekarte ederek skoru 2-0’a getirdi. Bu golden sadece 5 dakika sonra, 67. dakikada bir kez daha sahne alan Onyedika, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda soğukkanlı bir vuruşla farkı üçe çıkardı.
Uganda’da Kırmızı Kart ve Teselli Golü
Uganda için kabus, 56. dakikada kaleci Salim Magoola’nın doğrudan kırmızı kart görmesiyle derinleşti. 10 kişi kalan ev sahibi ekip, 75. dakikada Rogers Mato ile farkı ikiye indirse de bu gol puan için yeterli olmadı.
Maçın Önemli Anları ve Notlar
-
Osimhen Yakın Takipte: Victor Osimhen, maçın henüz 2. dakikasında net bir fırsattan yararlanamazken, 87. dakikada alkışlarla yerini Akor Adams’a bıraktı.
-
Kaleci Sakatlığı: Uganda'nın tecrübeli eldiveni Onyango, ilk yarıda yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci yarıya devam edemedi.
-
Kartlar: Nijerya’da Calvin Bassey (4') ve Chidozie Awaziem (90') sarı kart görürken; Uganda'da Ikpeazu sarı, Magoola ise kırmızı kartla cezalandırıldı.





