EDREMİT'TE GENİŞ ÇAPLI KESİNTİ! UEDAŞ Peş Peşe Duyurdu: 17 Haziran 2026 Çarşamba Edremit Elektrik Arıza ve Planlı Çalışma Detayları

Balıkesir’in turizm ve yerleşim merkezlerinden Edremit ilçesinde, elektrik şebekesinin güvenliği, ağaç kesim çalışmaları ve hat iyileştirmeleri kapsamında geniş çaplı planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) tarafından yayımlanan güncel arıza ve yatırım programına göre, ilçedeki bazı mahallelerde kesinti süreleri 8 saati bulacak.

Peki, Edremit'te elektrikler ne zaman kesilecek, hangi mahalle ve sokaklar etkilenecek, elektrikler saat kaçta gelecek? İşte UEDAŞ verileri doğrultusunda Edremit planlı elektrik kesintisi listesi...

1. Bölge: Tahtakuşlar Mahallesi Kesinti Detayları (8 Saat)

Şebeke hatlarına zarar veren ve tehlike arz eden dalların temizlenmesi amacıyla yapılacak ağaç kesim çalışması nedeniyle Tahtakuşlar'da uzun süreli bir kesinti yaşanacak.

  • Etkilenen Alanlar: Tahtakuşlar Mahallesi (Özellikle Tarık Akan mevkii ve çevresi)

  • Kesinti Nedeni: Ağaç kesim çalışması

  • Kesinti Başlangıç Zamanı: 17 Haziran Çarşamba | Saat 09:00

  • Elektrik Ne Zaman Gelir?: 17 Haziran Çarşamba | Saat 17:00

  • Tahmini Kesinti Süresi: 8 saat


2. Bölge: Çamlıbel Mahallesi Kesinti Detayları (8 Saat)

Tahtakuşlar ile eş zamanlı olarak Çamlıbel Mahallesi'nde de geniş bir sokak ağında ağaç güvenliği ve hat temizliği mesaisi yapılacak.

  • Etkilenen Alanlar: Çamlıbel Mahallesi; Köy İçi, Kaynarca 1, Çamlıbel 76, 77, 85, 88 sokaklar ve çevresi.

  • Kesinti Nedeni: Ağaç kesim çalışması

  • Kesinti Başlangıç Zamanı: 17 Haziran Çarşamba | Saat 09:00

  • Elektrik Ne Zaman Gelir?: 17 Haziran Çarşamba | Saat 17:00

  • Tahmini Kesinti Süresi: 8 saat

3. Bölge: Narlı Mahallesi Gündüz Kesinti Detayları (3 Saat)

Narlı Mahallesi'nde ise fiziki bağlantı çalışmaları ve şebeke modernizasyonu nedeniyle öğle saatlerini kapsayan bir kesinti programı uygulanacak.

  • Etkilenen Alanlar: Narlı Mahallesi'nin ilgili bölgeleri

  • Kesinti Nedeni: OG (Orta Gerilim) fiziki irtibat çalışması

  • Kesinti Başlangıç Zamanı: 17 Haziran Çarşamba | Saat 10:00

  • Elektrik Ne Zaman Gelir?: 17 Haziran Çarşamba | Saat 13:00

  • Tahmini Kesinti Süresi: 3 saat


4. Bölge: Narlı Mahallesi Akşamüstü Kesinti Detayları (30 Dakika)

Narlı Mahallesi sakinleri için günün son planlı kesintisi akşamüstü saatlerinde, sistem hatlarını güvenli bir şekilde ana şebekeye bağlamak amacıyla kısa süreliğine yapılacak.

  • Etkilenen Alanlar: Narlı Mahallesi genelindeki ilgili şebeke kolları

  • Kesinti Nedeni: OG (Orta Gerilim) manevra çalışması

  • Kesinti Başlangıç Zamanı: 17 Haziran Çarşamba | Saat 17:00

  • Elektrik Ne Zaman Gelir?: 17 Haziran Çarşamba | Saat 17:30

  • Tahmini Kesinti Süresi: 30 dakika

UEDAŞ’tan Vatandaşlara Önemli Hatırlatmalar

Özellikle Tahtakuşlar ve Çamlıbel mahallelerinde uygulanacak 8 saatlik uzun süreli kesintilerden ötürü, vatandaşlarımızın gıda güvenliği açısından buzdolabı kapaklarını sık sık açmamanı ve elektrikle çalışan cihazlarını koruma altına almasını tavsiye ederiz. Çalışmalar esnasında elektriklerin belirtilen saatten önce gelme ihtimaline karşı, elektrikli ev aletlerinin fişleri çekilmelidir.

Edremit genelindeki şebeke arıza bildirimleri, sokak lambası talepleri ya da planlı kesinti durum güncellemeleri için UEDAŞ 186 çağrı merkezini 7/24 arayarak anlık bilgi edinebilirsiniz.

Muhabir: Haber Merkezi