UEFA Konferans Ligi'nde heyecan fırtınası bordo-mavili temsilcimizin zaferiyle başladı.
Turnuvanın ilk hafta mücadelesinde Finlandiya temsilcisi KuPS'a konuk olan Trabzonspor, Tammelan Stadyumu'nda oynanan müthiş çekişmeli ve gol düellosuna sahne olan maçta rakibini 4-2 mağlup ederek Avrupa kupalarına altın değerinde 3 puanla merhaba dedi. Eksik kadrosuna ve zorlu fikstüre rağmen sahada üstün bir karakter koyan Karadeniz ekibi, taraftarlarını sevindirdi.
Maçın Hızlı Başlangıcı ve Erken Goller
Karşılaşmaya adeta fırtına gibi giren Trabzonspor, henüz 3. dakikada aradığı golü buldu. Salah'ın mükemmel pasında savunmanın arkasına sarkarak kaleci Kreidl ile karşı karşıya kalan Onuachu, düzgün ve sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak erken gelen bu golün ardından yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle oyuna devam edemeyen Onuachu, yerini Dju'ya bıraktı.
Bordo-mavililer hücumdaki baskısını sürdürürken, dakikalar 44'ü gösterdiğinde sahneye Mısırlı yıldız Muhammed Salah çıktı. Aral Şimşir'in şutunda savunmadan dönen topu iyi takip eden Salah, sol üst köşeye gönderdiği şık vuruşla farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci Yarıda Gol Düellosu ve Penaltı Kurtarışı
Mücadelenin ikinci devresi de yüksek tempoya sahne oldu. 47. dakikada Ozan Tufan'ın uzun pasında Pina'nın ortasını iyi değerlendiren Dju, skoru 3-0'a taşıyan golü kaydetti. Ev sahibi KuPS, 54. dakikada Pennanen ile farkı indirse de maçın kontrolünü elden bırakmayan Trabzonspor savunması direnç gösterdi.
59. dakikada KuPS penaltı kazandı. Ancak kalecimiz Andre Onana, Parzyszek'in kullandığı penaltı vuruşunda gole geçit vermeyerek rakibin umutlarını suya düşürdü. Maçın son bölümlerinde vites artıran bordo-mavililer, 90+1. dakikada Ernest Muçi'nin hazırladığı pozisyonda Dju'nun boş kaleye attığı golle skoru 4-1 yaptı. Ev sahibi ekibin 90+6'da Engvall ile bulduğu gol ise sadece skoru belirledi ve mücadele Trabzonspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Kritik Beşiktaş Maçı Öncesi Moral Depolandı
Teknik direktör Thomas Reis'in sakatlıklar, cezalılar ve ligde 19 Ekim Pazartesi günü oynanacak kritik Beşiktaş derbisini düşünerek yaptığı kadro rotasyonu ve hamleleri meyvesini verdi. Süper Lig'deki yabancı kontenjanı nedeniyle uzun süredir lig maçlarında forma giyemeyen Batista Mendy, gösterdiği başarılı performansla 417 gün sonra bordo-mavili formayla sahaya çıkarken, kaptan olarak sahada yer alan Muhammed Salah da takımını sırtlayan isimlerin başında geldi. Trabzonspor, Finlandiya deplasmanından aldığı bu galibiyetle hem Avrupa'da iddialı bir mesaj verdi hem de derbi öncesi büyük moral kazandı.





