Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve hücum hattına dünyaca ünlü bir santrfor kazandırmak isteyen Fenerbahçe, Belçikalı yıldız Romelu Lukaku transferinde mutlu sona çok yakın.
Sarı-lacivertlilerin bir süredir yürüttüğü gizli operasyonda, oyuncu cephesiyle prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.
İtalyan çimentosu La Gazzetta dello Sport’un yayımladığı haberde; Romelu Lukaku'nun Fenerbahçe’nin sunduğu projeye ve mali şartlara "evet" dediği, sürecin artık kulüpler arasındaki pazarlıkların resmiyet kazanmasına kaldığı aktarıldı.
Napoli Fiyatta Dev İndirime Gitti: 5 Milyon Euro’luk Feragat!
Transferin kulüpler boyutunda ise Avrupa transfer piyasasını sarsan zincirleme bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe ile masaya 12 milyon euro bonservis talebiyle oturan Serie A temsilcisi Napoli, Gabriel Jesus transferinde köşeye sıkışınca rakamda dev bir indirime gitmek zorunda kaldı.
İtalyan ekibi, Arsenal'dan Gabriel Jesus’u kadrosuna katabilmek için öncelikli olarak Lukaku’nun ayrılığına ihtiyaç duyuyor. İtalyan basınındaki detaylara göre Napoli yönetimi, Belçikalı golcü için Fenerbahçe'nin bonuslar dahil 7-8 milyon euro seviyesindeki teklifini kabul etmeye hazır hale geldi.

Gabriel Jesus, Napoli ve Fenerbahçe Denklemi
Napoli için Lukaku’yu Fenerbahçe’ye satmak çift taraflı bir avantaja dönüştü. Sarı-lacivertlilerin de hedefleri arasında yer alan Brezilyalı golcü Gabriel Jesus’un önceliğini İtalya’ya vermesi ve Napoli’nin teklifini kabul etmesi, Çizmecileri bir an önce bütçe yaratmaya zorladı.
Fenerbahçe’nin de Gabriel Jesus yarışından çekilerek rotayı tamamen Lukaku’ya kırmasıyla birlikte Napoli, Lukaku bonservisinde 5 milyon euro feragat ederek transferin önünü açtı. İki kulüp arasındaki son detayların görüşülmesinin ardından yıldız golcünün İstanbul'a gelmesi bekleniyor.





