Süper Kupa’nın finale giden yolunda Galatasaray, Trabzonspor karşısında ilk 45 dakikayı tam anlamıyla domine etti.
VAR kararları, kaçan fırsatlar ve arka arkaya gelen gollerle geçen ilk yarıda sarı-kırmızılılar gövde gösterisi yaptı.
Eren Elmalı'dan Eski Takımına Gol!
Maçın 38. dakikasında Barış Alper Yılmaz ile öne geçen Galatasaray, devrenin uzatma dakikalarında farkı ikiye çıkardı. 45+3. dakikada sahneye çıkan ve 45 günlük cezasının ardından ilk maçına eski takımı Trabzonspor karşısında çıkan Eren Elmalı, topu ağlara göndererek skoru 2-0’a taşıdı ve ilk yarının sonucunu tayin etti.
İlk Yarıda Neler Yaşandı?
-
6. Dakika (VAR): Trabzonspor'un Felipe Augusto ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
-
38. Dakika (GOL): Roland Sallai'nin asistinde Barış Alper Yılmaz şık bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0.
-
43. Dakika: Trabzonspor'da Ozan Tufan ceza sahası dışından sert vurdu ancak top üstten dışarı gitti.
-
45+3. Dakika (GOL): Eren Elmalı, ilk yarının son saniyelerinde attığı golle tribünleri ayağa kaldırdı: 2-0.
Galatasaray, oyunun büyük bölümünde topa sahip olan ve pozisyon üreten taraf olarak dikkat çekerken, Trabzonspor ise geçiş oyunlarıyla etkili olmaya çalışsa da savunmada açıklar verdi.





