Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Sümer Holding AŞ bünyesinde yer alan stratejik varlıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla dev bir ihale ilanı yayımladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, aralarında Balıkesir'in de yer aldığı 6 farklı şehirdeki toplam 9 değerli taşınmaz, "satış" yöntemiyle özelleştirilecek.
Yatırımcıların gözünü çevirdiği bu dev özelleştirme hamlesinde, Balıkesir bölgesindeki sanayi ve arsa yatırımları için kritik bir fırsat kapısı aralanmış oldu.
Balıkesir Savaştepe’deki Taşınmaz Vitrinde!
Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların il bazındaki dağılımı netleşirken, Güney Marmara'nın üretim ve tarım üssü Balıkesir öne çıkan bölgelerden biri oldu. İlanda yer alan bilgilere göre satışa sunulan gayrimenkuller şu ilçelerde yer alıyor:
- Balıkesir: Savaştepe ilçesinde yer alan 1 adet taşınmaz listede dikkat çekiyor.
- Ankara: Gölbaşı ilçesinde 3 adet taşınmaz,
- Kilis: Merkezde 2 adet taşınmaz,
- Amasya: Merkezde 1 adet taşınmaz,
- Elazığ: Merkezde 1 adet taşınmaz,
- Kastamonu: Tosya ilçesinde 1 adet taşınmaz.
özellikle Balıkesir-İzmir otoyol aksına yakınlığı ve lojistik potansiyeliyle bilinen Savaştepe'deki taşınmazın, bölge yatırımcıları tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Son Başvuru 22 Temmuz: İhale Süreci Nasıl İşleyecek?
Sümer Holding’e ait bu kıymetli araziler ve gayrimenkuller için ihale takvimi ve katılım şartları da Resmi Gazete'de ilan edildi:
- Şartname ve Teminat: İhaleye katılmak isteyen yatırımcılar için şartname bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Geçici teminat tutarları ise taşınmazın niteliğine ve büyüklüğüne göre 100 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.
- İhale Yöntemi: Satışlar; kapalı zarfla teklif alma ve ardından gerçekleştirilecek pazarlık görüşmeleri yöntemiyle yürütülecek. Pazarlık aşamasında en iyi teklifi veren isteklilerle son olarak açık artırma yapılacak ve ihale neticelendirilecek.
- Son Teklif Tarihi: Yatırımcıların teklif dosyalarını en geç 22 Temmuz 2026 günü saat 17.00’ye kadar Sümer Holding’in Ankara’daki genel müdürlük adresine elden teslim etmeleri gerekiyor.





