Son Dakika: Kütahya Simav’da 4.9 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem! Bursa ve Ege Sallandı
Ege ve Marmara bölgeleri, bugün akşam saatlerinde şiddetli bir sarsıntıyla sarsıldı. Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, başta Bursa olmak üzere geniş bir alanda güçlü şekilde hissedildi.
11 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 14:31:57'de (UTC) gerçekleşen deprem, Türkiye yerel saatiyle 17:31'de kaydedildi. Sarsıntının büyüklüğü 4.9 (Mw) olarak ölçülürken, yer kabuğunun sadece 8 kilometre altında, "sığ odaklı" bir noktada meydana gelmesi sarsıntının şiddetini artırdı.
Simav, Uşak ve Bursa Hattında Korkutan Sarsıntı
Depremin merkez üssü, Kütahya’nın Simav ilçesinin 17 kilometre kuzey-kuzeybatısında, Uşak il merkezinin ise 75 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Sarsıntı, yerin sadece 8 km altında gerçekleştiği için yüzeyde oldukça şiddetli hissedildi. Bursa merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Balıkesir, Manisa ve Eskişehir’de vatandaşlar panikle sokağa döküldü.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden alınan ilk bilgilere göre; deprem nedeniyle bölgedeki eski yapılarda ufak çaplı çatlaklar oluştuğu ihbarları gelse de, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da ağır hasar bildirilmedi. Saha tarama çalışmaları devam ediyor.
📊 Depremin Teknik Parametreleri
| Parametre | Detaylı Veri |
| Büyüklük | 4.9 (Mw) |
| Bölge | Simav - Kütahya (Batı Türkiye) |
| Tarih ve Saat | 11-04-2026 / 17:31:57 (Yerel Saat) |
| Derinlik | 8 km (Çok Sığ Odaklı) |
| Koordinatlar | 39.240° K ; 28.930° D |





