SON DAKİKA: Kars'ta Kar Alarmı! 10 Şubat Salı Okullar Tatil Mi? Valilikten Açıklama Bekleniyor!

Doğu Anadolu’nun en soğuk kentlerinden biri olan Kars, 9 Şubat gecesi itibarıyla etkisini artıran yoğun kar yağışının pençesinde. Şehir merkezinde kar yağışının hızlanması ve tipi nedeniyle görüş mesafesi düşerken, binlerce kişi tek bir soruya kilitlendi: "10 Şubat Salı Kars'ta okullar tatil mi?"


Meteoroloji’den Kars İçin 'Yoğun Kar' Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinden alınan son verilere göre; Kars'ta 10 Şubat Salı günü kar yağışlı bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte özellikle sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek rakımlı ilçeler ve geçitlerde ise tipinin ulaşımı aksatabileceği bildirildi.


10 Şubat Kars Valiliği Kar Tatili Açıklaması Geldi mi?

Kars merkez ile Sarıkamış, Kağızman, Digor, Selim, Arpaçay, Susuz ve Akyaka ilçelerinde yaşayan öğrenci ve veliler, Valilikten gelecek duyuruyu heyecanla bekliyor.

GÜNCEL DURUM: Şu an itibarıyla Kars Valiliği tarafından 10 Şubat 2026 Salı günü için il genelinde eğitime ara verildiğine dair resmi bir tatil açıklaması henüz yapılmadı.

Muhabir: Haber Merkezi