Son Dakika: Kahramanmaraş Andırın’da 2.9 Büyüklüğünde Deprem!
Doğu Anadolu Fay Hattı üzerindeki sismik hareketliliğin sürdüğü Kahramanmaraş'ta, öğleden sonra yeni bir sarsıntı kaydedildi. Andırın ilçesi merkezli meydana gelen 2.9 büyüklüğündeki deprem, AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine anlık olarak yansıdı.
18 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 14:31:58'de gerçekleşen deprem, yer kabuğunun yaklaşık 7.06 kilometre altında, sığ bir noktada meydana geldi. Sarsıntının büyüklüğü 2.9 (ML) olarak ölçülürken, gün ortasında gerçekleşen bu hareketlilik çevre köylerde hafif şekilde hissedildi.
Andırın ve Çevre Yerleşimlerde Hissedildi
Depremin merkez üssü olan Andırın ilçesinde sarsıntı hissedilirken; Kahramanmaraş merkez ve komşu ilçelerde de hassas cihazlar tarafından kaydedildi. İlk bilgilere göre; deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da yapısal hasar ihbarı ulaşmadı. AFAD ve yerel birimlerin bölgedeki rutin tarama çalışmaları sürüyor.
📊 Depremin Teknik Parametreleri
| Parametre | Detaylı Veri |
| Büyüklük | 2.9 (ML) |
| Bölge | Andırın, Kahramanmaraş |
| Tarih ve Saat | 18-04-2026 / 14:31:58 |
| Derinlik | 7.06 km (Sığ Odaklı) |
| Koordinatlar | 37.6378 K ; 36.4839 D |



