Balıkesir'in güneyinde akşam saatlerinde meydana gelen sarsıntı, geniş bir çevrede paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, merkez üssü Sındırgı ilçesi olan orta şiddetli bir deprem kaydedildi.
İşte politikam.com haber merkezinin bölgedeki sismik hareketliliğe dair ulaştığı son dakika detayları:
Balıkesir Sındırgı’da 3.9 Büyüklüğünde Deprem: İzmir ve Manisa da Sallandı!
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yerel saatle 20.36’da meydana gelen deprem, yerin yüzeye yakın bir noktasında gerçekleşmesi nedeniyle çevre illerde de oldukça net bir şekilde hissedildi. Özellikle yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar sarsıntı sonrası kısa süreli panik yaşadı.
🌍 Depremin Teknik Verileri
Sarsıntıya dair resmi kurumlarca paylaşılan teknik parametreler şu şekilde:
-
Büyüklük: 3.9 (ML)
-
Zaman: 14 Ocak 2026, Saat 20.36.31 (TSİ)
-
Merkez Üssü: Sındırgı (Balıkesir)
-
Konum: 39.1697° Kuzey, 28.3127° Doğu
-
Derinlik: Yerin 7.0 kilometre altında kaydedildi.
🚨 Hasar Tespiti ve Saha Çalışmaları
Depremin yerin sadece 7 km altında (sığ odaklı) gerçekleşmesi, hissedilme şiddetini artırdı.
-
İlk Bilgiler: Balıkesir Valiliği ve AFAD ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde, herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.




