Hint Okyanusu’nun en güney ucunda, Antarktika’ya komşu olan Prince Edward Adaları bölgesinde, yerel saatle 16:07’de güçlü bir deprem meydana geldi. İşte politikam.com okurları için okyanusun ortasında gerçekleşen bu sarsıntıya dair tüm detaylar:

Güney Afrika’nın yaklaşık 1.700 kilometre güneydoğusunda yer alan ıssız subantarktik adalar bölgesi, 5.7 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Küresel sismoloji merkezleri tarafından anlık olarak izlenen deprem, bölgenin tektonik hareketliliğini bir kez daha gündeme getirdi.


Depremin Teknik Analizi

Sarsıntının merkez üssü ve derinliğine dair teknik veriler şu şekildedir:

  • Büyüklük: 5.7.

  • Zaman: 4 Ocak 2026, Saat 16:07:06 (TSİ).

  • Konum: 43.473° Güney enlemi ve 39.165° Doğu boylamı.

  • Derinlik: Yer kabuğunun sadece 10.0 kilometre altında (Sığ deprem).


PAGER Raporu: Yeşil Alarm (Kayıp Riski Düşük)

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından paylaşılan PAGER raporunda, deprem için YEŞİL alarm verildi. Bu durum, sarsıntının yerleşim yerlerinden uzak bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle herhangi bir can kaybı veya ekonomik hasar beklenmediği anlamına geliyor.

Bölge, Güneybatı Hint Okyanusu Sırtı üzerindeki yoğun sismik aktivite ile biliniyor. Uzmanlar, bu sığ depremin denizde gerçekleşmiş olması nedeniyle herhangi bir tsunami tehdidi oluşturmadığını belirtti.

Muhabir: Haber Merkezi