Pasifik Okyanusu’nda yer alan Solomon Adaları yakınlarında gece saatlerinde meydana gelen deprem bölgedeki sismik hareketliliği yeniden gündeme taşıdı.
USGS verilerine göre sarsıntı 23.05’te ölçüldü ve büyüklüğü 5.1 olarak açıklandı. Deprem, Kirakira’nın kuzeybatısına yaklaşık 64 kilometre mesafede kaydedildi. İlk bilgilere göre tsunami riski bulunmuyor.
Depremin Detayları
1 Aralık 2025 saat 23:05:14 (UTC+03:00)’te kaydedilen deprem, koordinatları 10.257° Güney – 161.364° Doğu olan bölgeden geçti. Sarsıntı 115.4 kilometre derinlikte meydana geldiği için yüzeyde daha sınırlı hissedildi. Solomon Adaları çevresi, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer aldığı için bu tür orta ve büyük şiddetli depremler sık yaşanıyor.
Tepkiler Ve Son Durum
Bölge yetkililerinden gelen ilk açıklamalara göre deprem sonrası can kaybı, yaralanma veya ciddi bir hasar ihbarı bulunmuyor. Derinliği fazla olan bu tür depremler genellikle geniş bir alanda hissedilse de etkileri sınırlı oluyor. Tsunami uyarısı yapılmadığı bildirildi. Uzmanlar, Pasifik’teki tektonik hareketliliğin önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirtti.

