Endonezya, 5 Aralık Cuma gecesi yeni bir depremle sarsıldı. Tambolaka’nın 132 kilometre güneyinde, yerel saatle 23.42’de (UTC+03:00) meydana gelen depremin büyüklüğü 5.0 olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre depremin derinliği 59 kilometre olarak kaydedildi.
Bölgeden şu ana kadar herhangi bir can kaybı, yaralanma veya tsunami uyarısı bildirilmedi. Depremin orta derinlikte gerçekleşmesi nedeniyle etkisinin kıyı yerleşimlerinde sınırlı hissedildiği belirtiliyor. Endonezya Meteoroloji ve Jeofizik Kurumu’nun bölgedeki artçı sarsıntıları yakından takip ettiği bildirildi.
Deprem kuşaklarının kesiştiği bölgede bulunan Endonezya’da yılın son aylarına yaklaşırken sismik hareketlilik yeniden artış gösteriyor. Uzmanlar, bölgede son günlerde hissedilen mikro depremlerin ardından bu tür sarsıntıların devam edebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
Depremin Detayları
-
Büyüklük: 5.0
-
Merkez Üssü: Tambolaka’nın 132 km güneyi
-
Tarih / Saat: 5 Aralık 2025 – 23:42 (UTC+03:00)
-
Konum: 10.621°G – 119.307°D
-
Derinlik: 59 km

