Endonezya’da 4.9 Büyüklüğünde Deprem! Boyolangu Açıkları Gece Yarısı Sallandı
Endonezya’nın güneyinde gece saatlerinde korkutan bir deprem meydana geldi. 23 Kasım 2025 tarihinde, saat 23.40’ta gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.9 olarak açıklandı. Merkez üssü, Boyolangu’nun 107 kilometre güneyi olarak belirlenen sarsıntı, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
Depremin Derinliği ve Konumu Açıklandı
Deprem, yer bilim kaynaklarının verilerine göre:
Büyüklük: 4.9
Saat: 23:40:24
Konum: 9.085° Güney – 111.836° Doğu
Derinlik: 65.8 km
Oldukça derin bir odakta meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki hissedilme şiddetinin sınırlı olduğu ancak çevre yerleşimlerde hafif titreşimlerin hissedildiği bildiriliyor.
Endonezya, Pasifik Deprem Kuşağı üzerinde yer aldığı için dünyanın en aktif sismik bölgelerinden biri olarak biliniyor. Son haftalarda art arda yaşanan sarsıntılar, uzmanların dikkatini çekiyor. Bugünkü 4.9 büyüklüğündeki deprem ise orta şiddetli olarak değerlendiriliyor.


