Japonya’da Korkutan Deprem! Onagawa Chō Açıklarında 4.6 Büyüklüğünde Sarsıntı – İşte İlk Bilgiler

Japonya’nın deprem kuşağında yer alan Miyagi bölgesi bu akşam bir kez daha sallandı. Onagawa Chō’nun 45 kilometre güneydoğusunda, 30 Kasım 2025’te saat 20:25:49'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japon Meteoroloji Ajansı tarafından açıklanan verilere göre depremin derinliği 53.8 kilometre olarak ölçüldü.


Depremin Merkez Üssü ve Teknik Detaylar

Bölge: Onagawa Chō, Miyagi – Japonya
Konum: 45 km Güneydoğu
Büyüklük: M 4.6
Tarih – Saat: 30 Kasım 2025 – 20:25:49
Enlem: 38.199°K
Boylam: 141.864°D
Derinlik: 53.8 km


Bölgede Hasar Var mı? Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

İlk belirlemelere göre depremin orta derinlikte gerçekleştiği ve geniş bir alanda hissedildiği bildirildi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya ciddi hasar bilgisi paylaşılmadı. Japonya Afet Yönetim Birimi, bölgedeki kontrollerin sürdüğünü açıkladı.

Onagawa Chō ve çevresinde yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadıklarını belirtirken, tren seferleri ve elektrik altyapısında olumsuzluk olup olmadığına ilişkin veriler takip ediliyor.

Muhabir: Haber Merkezi