Afganistan’da Korkutan Sarsıntı! Hindukuş Bölgesi 4.5 ile Sallandı: Derinlik 70 KM
Asya'nın sismik hareketliliği en yüksek noktalarından biri olan Hindukuş Dağları, güne şiddetli bir sarsıntıyla başladı. 30 Nisan 2026 tarihinde, yerel saatle 08.11’de meydana gelen deprem, Afganistan'ın kuzey bölgelerinde geniş bir alanda hissedildi.
Merkez Üssü Nahrin ve Baghlan Hattı
Sismolojik verilerden elde edilen bilgilere göre; depremin merkez üssü Afganistan'ın Nahrin yerleşim biriminin yaklaşık 60 km doğusu olarak açıklandı. Sarsıntının büyüklüğü 4.5 olarak kaydedilirken, koordinatları 35,91 K enlemi ve 69,77 D boylamı olarak belirlendi. Depremin etkilediği ana bölgenin Baghlan eyaleti sınırları içinde yer aldığı bildirildi.
Yerin 70 Kilometre Derinliğinde Meydana Geldi
Depremin yerin 70 kilometre derinliğinde gerçekleşmiş olması, yüzeydeki yıkıcı etkisini bir nebze olsun azaltsa da, sarsıntının geniş bir coğrafyada hissedilmesine neden oldu. Özellikle dağlık bölgelerdeki köylerde paniğe yol açan deprem sonrası, ilk belirlemelere göre can kaybı veya ağır bir yapısal hasar bildirilmedi
