Son Dakika: 18 Şubat Çarşamba Yarın Okullar Tatil mi? 75 İl İçin Kritik Uyarı Geldi! Gözler Valiliklerde...
Türkiye, 18 Şubat 2026 Çarşamba gününe ekstrem hava koşullarıyla girmeye hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika raporlarına göre; sağanak yağış, fırtına ve kar erimesi riski tam 75 şehrimizi etkisi altına alacak. Özellikle ulaşımın aksama noktasına geldiği bölgelerde veli ve öğrenciler tek bir soruya kilitlendi: "Yarın okullar tatil mi?"
Meteoroloji'den 75 İl İçin Dev Uyarı!
Hava tahmin raporlarına göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, batıdan doğuya kadar uzanan geniş bir hatta şiddetli yağışlar etkili olacak. Doğu Anadolu'da çığ ve buzlanma tehlikesi, Ege ve Akdeniz'de sel riski, Marmara'da ise fırtına hayatı felç edebilir. Bu durum, eğitim-öğretim faaliyetlerinin güvenliğini de doğrudan etkiliyor.
18 Şubat Çarşamba Yarın Okullar Var mı, Yok mu?
Henüz il valiliklerinden resmi bir "kar tatili" veya "sağanak yağış tatili" açıklaması gelmedi. Ancak geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önüne alındığında; ulaşımın riskli olduğu Erzurum, Van, Hakkari gibi Doğu Anadolu illeri ile sel baskını riski taşıyan Antalya, İzmir ve Zonguldak gibi kıyı illerinde valiliklerin gece yarısına doğru açıklama yapması bekleniyor.
Valiliklerin Son Dakika Kararları Nasıl Takip Edilir?
Eğitimde aksama yaşanıp yaşanmayacağına dair kararlar illerin mülki amirleri olan Valilikler tarafından duyurulmaktadır. Antalya, İstanbul, Ankara, Erzurum ve Diyarbakır başta olmak üzere riskli illerde yaşayanların Valiliklerin resmi sosyal medya hesaplarını ve web sitelerini teyakkuzda takip etmesi gerekiyor.



