Manisa'nın Soma ilçesinde 1 Ekim'de meydana gelen maden göçüğünde gece boyunca sürdürülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Yedi işçinin etkilendiği faciada can kaybı 5'e yükselirken, hayatını kaybeden madencilerden birinin Balıkesirli olduğu öğrenildi.


Soma'daki maden faciasının ardından beklenen iyi haberler ne yazık ki gelmedi. Göçükten 2 madenci sağ çıkarılırken, göçük altında kalan 5 madencinin hayatını kaybettiği belirlendi. Facia, Balıkesir'e de acı haber getirdi.

Hayatını kaybeden madenciler arasında Balıkesir'in İvrindi ilçesi Taşdibi nüfusuna kayıtlı Ramazan İnce'nin de bulunduğu açıklandı. Ramazan İnce'nin cansız bedenine gece boyunca devam eden çalışmaların ardından ulaşıldı. İnce'nin hayatını kaybeden madenciler arasında olduğu farklı güncel kaynaklarda da doğrulandı.


İvrindi Ramazan İnce'ye Ağlıyor

Soma'daki göçükte ilk saatlerde 7 işçinin kazadan etkilendiği, Süleyman Şakrak ile İbrahim Çimen'in sağ olarak kurtarıldığı, diğer 5 madenci için ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklanmıştı.

Çalışmalarda önce Halit Ersay ve Kerim Ören'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece boyunca devam eden çalışmalar sonucunda Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya'nın da hayatını kaybettiği belirlendi. Böylece faciada yaşamını yitiren madencilerin sayısı 5'e yükseldi.

Balıkesir açısından facianın bir başka önemli ayrıntısı ise sağ kurtarılan işçilerden birinin Dursunbey ilçesi Akbaşlar nüfusuna kayıtlı İbrahim Çimen olması oldu.


İbrahim Çimen Sağ Kurtarıldı

İbrahim Çimen, göçüğün ardından sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İlk açıklamalarda sağ kurtarılan iki madencinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilmişti.

Son bilgilere göre sağ kurtarılan Süleyman Şakrak tedavisinin ardından taburcu edilirken, İbrahim Çimen'in tedavisi hastanede serviste devam ediyor.

Manisa Valiliği, göçük altında kalan son üç madenciye de ulaşılmasının ardından arama kurtarma çalışmalarının sonuçlandığını açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı