Süper Lig’de nefesler tutuldu! Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbi öncesi siyah-beyazlıların teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, hem takımının hedeflerini hem de ezeli rakibin hocası Jose Mourinho hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Solskjaer’in Mourinho için söylediği, "Umarım kötü gecelerinden biri olur" ifadesi dikkat çekti.

“Manchester United’ı Hatırlattı”

BBC’ye verdiği röportajda neden Beşiktaş’ı tercih ettiğini anlatan Norveçli çalıştırıcı, kulüpteki değerlerin kendisini etkilediğini belirtti:

“Beşiktaş, kimliği, kültürü, dürüstlük ve topluma hizmet gibi değerleriyle bana Manchester United'ı hatırlattı. Bu kulüple görüştükten sonra ‘Keşke burada olsam’ dedim. Potansiyeli büyük.”

Hedef: Ligi Üçüncü Bitirip Avrupa’ya Play-Off’tan Başlamak

Solskjaer, Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nı kazanması halinde, Süper Lig’de 3. sırada bitirmenin Avrupa Ligi’ne doğrudan play-off turundan katılım anlamına geleceğini vurguladı:

“Bu oyuncular için ekstra birkaç sterlinden daha değerli. Üçüncü olursak yaz tatiline bir hafta erken başlayacaklar. Anlaşmamda bu vardı.”

Mourinho ile Rekabet: “Derbi Futbolun Kalbidir”

Derbilerde yaşanan duygusal gerilimi anlatan Solskjaer, Mourinho için çarpıcı bir ifade kullandı:

“Derbide kazandığınızda hiçbir şey daha iyi değildir. Kaybederseniz de bundan daha kötüsü olamaz. Bazen futbolda iyi olmaktan ziyade şanslı olmak gerekir. Umarım Mourinho’nun kötü gecelerinden biri olur.”

Fred ve Manchester United Günleri

Solskjaer, Fenerbahçe’de forma giyen eski öğrencisi Fred hakkında da konuştu:

“Fred ve McTominay birlikte her gün %100’ünü veren adamlardı. Scott McTominay’in satılmasına hâlâ inanamıyorum. Onlarla gurur duyuyorum.”

Mourinho ile Görüşmedi Ama...

Portekizli teknik adamla uzun süredir görüşmediğini belirten Solskjaer, derbi öncesi karşılaşmayı dört gözle beklediğini de ekledi:

“Onunla son konuşmamız biraz sertti ama görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım gündem sadece oynanan futbol olur, başka hiçbir şey değil.”

Ülker Stadyumu Atmosferine Hazır

Derbideki atmosferi “ateşli” olarak tanımlayan Solskjaer, Galatasaray maçından aldığı dersleri de aktardı:

“Futbol anlarla belirlenir. Bir pozisyonda savunmacı çizgiden gol çıkarır, ardından her şey değişir. Fenerbahçe maçı için hazırlıklıyız, her an her şeyi değiştirebilir.”

Manchester United Yorumu: “Ailemi İzlemek Zor”

Kırmızı Şeytanlar’ın son dönem performansı hakkında soruya yanıt veren Solskjaer, duygusal bir açıklamada bulundu:

“Manchester United benim ailem. Ne olursa olsun bir parçam. Onları mücadele ederken izlemek çok zor. Ama hep destekçileri olacağım.”

Muhabir: Haber Merkezi