Ankara’da "Çarşamba" Alarmı: Keçiören Belediye Başkanı AKP’ye mi Geçiyor?

Siyaset dünyası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kuşadası mitinginde ortaya attığı şok iddiayla çalkalanıyor. Özel, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın yolsuzluk dosyalarından kurtulmak karşılığında AK Parti’ye geçmeye hazırlandığını öne sürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert bir dille seslendi.


"Sizi Suçüstü Yakaladık!"

Kuşadası'ndaki "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuşan Özgür Özel, Mesut Özarslan'ın Portman ve diğer dosyalarının savcılık tarafından istendiğini hatırlatarak şu iddialarda bulundu:

  • "Dosya Kapatma Vaadi": Özarslan'ın hakkındaki soruşturmalardan kurtulmak için AK Parti'ye katılmak istediğini ve AK Parti'nin de buna çanak tuttuğunu savundu.

  • "Gürültüye Getirecekler": Özel, AK Parti kulislerinde "Bu hafta ortalık karışık, bu gürültü içinde alalım" denildiğini iddia ederek operasyonun vaktine dikkat çekti.


Savcı Sayan’dan "Mesut" Paylaşımı: "Kaynağım Yanıltmaz"

Özgür Özel'in bu çıkışını destekler nitelikte bir paylaşım da AK Partili Savcı Sayan'dan geldi. Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarih vererek şunları söyledi:

"Çarşamba günü grup toplantımızda MESUT başkan muradına erip, mesut olabilir.. Kaynağım beni yanıltmaz…"


Keçiören’de "Tosuncuk" Polemiği

Özel, konuşmasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ve son büyükşehir adayı Turgut Altınok’un da bu süreçte rol oynadığını ima etti. "Keçiören'de seçilen bir Tosuncuk vardı" diyerek Özarslan'ı hedef alan Özel, CHP'li meclis üyelerine de AK Parti'ye geçiş yönünde baskı yapıldığını öne sürdü.


Gözler Çarşamba Gününe Çevrildi

Eğer iddialar gerçekleşirse, Çarşamba günü yapılacak AK Parti Grup Toplantısı'nda Mesut Özarslan'a rozet takılması bekleniyor. CHP lideri Özel ise bu duruma karşı halka seslenerek, "Bu transfer çabalarına sessiz kalacak mısınız?" sorusunu yöneltti.

Muhabir: Haber Merkezi