Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde yıkılan 3 katlı binada enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Camikebir Mahallesi’nde, kaymakamlık binasının karşısında bulunan ve depremde tamamen yıkılan 3 katlı binada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri ile inşaat mühendislerinden oluşan heyet inceleme yaptı.
Yapının kiriş ve kolonlarından karot numuneleri alınmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.
Enkaz Dronla Görüntülendi
İş makineleriyle molozlar kamyonlara yüklenirken, bölgedeki çalışmalar AA ekibi tarafından dronla havadan görüntülendi. Deprem anında çıkan yoğun toz bulutu ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sarsıntı sırasında marketin buzdolabındaki içeceklerin yere düştüğü ve çalışanlardan birinin hızla uzaklaştığı görüldü.