Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşünde 150 kişi, Türk bayraklarıyla Ulus Dağı'nın zirvesine yürüdü.
Katılımcılar, 13 kilometrelik parkurda hem doğanın tadını çıkardı hem de Cumhuriyet'in 103. yılını kutladı.
Sındırgı Belediyesi ile Balıkesir Dağcılık ve Arama Kurtarma İhtisas Spor Kulübü (BALDAK) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, sabah saatlerinde başladı.
Türk bayraklarıyla yola çıkan doğaseverler, sonbaharın renklerine bürünen Ulus Dağı'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

150 Doğasever 13 Kilometrelik Parkurda Buluştu
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte farklı yaş gruplarından 150 katılımcı bir araya geldi.
Ulus Dağı'nın doğal güzellikleri arasında ilerleyen doğaseverler, 13 kilometrelik parkuru tamamlayarak zirveye ulaştı.
Yürüyüş boyunca taşınan Türk bayrakları, Cumhuriyet'in 103. yılına özel görüntüler oluşturdu.
Etkinlik, parkurun tamamlanmasının ardından katılımcıların Türk bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Başkan Serkan Sak: Her Adım Cumhuriyetimize Bağlılığımızın Göstergesi
Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ilçenin doğal güzellikleriyle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Ulus Dağı'ndaki yürüyüşe katılan vatandaşlara ve organizasyonda görev alan BALDAK ekibine teşekkür eden Sak, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyetimizin 103. yılına ulaşmanın gururunu ve heyecanını, Sındırgı'mızın en güzel doğal miraslarından biri olan Ulus Dağı'nda hemşehrilerimizle birlikte yaşadık."
Sak, 13 kilometrelik yürüyüşün birlik ve beraberlik açısından da anlam taşıdığını belirterek, "Şanlı bayrağımızın gölgesinde, birlik ve beraberlik içinde 13 kilometrelik rotada attığımız her adım, Cumhuriyetimize olan bağlılığımızın en güzel göstergesidir" dedi.
Sındırgı'da doğa sporlarını desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Sak, vatandaşlarla yeni etkinliklerde bir araya gelmeyi istediklerini belirtti.




