Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, 31 Temmuz 2025 sabahında hafif şiddetli bir depremle sarsıldı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 09:52:39'da meydana gelen depremin büyüklüğü 2.9 olarak ölçüldü. Depremin merkez üssü Sındırgı ilçesi olurken, yerin yaklaşık 6.59 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Sabah saatlerinde hissedilen sarsıntı özellikle merkez mahallelerde kısa süreli paniğe neden oldu. Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı öğrenilirken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden sarsıntıya dair yorumlarını paylaşmaya başladı.

Uzmanlardan Açıklama: “Endişeye Gerek Yok”

Deprem sonrası açıklama yapan yerel uzmanlar, bölgenin aktif fay hatları üzerinde yer aldığını ve bu tür küçük ölçekli sarsıntıların olağan kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini belirten yetkililer, yine de deprem çantalarının hazır bulundurulmasının önemine dikkat çekti.

Bölgedeki Depremler Dikkat Çekiyor

Son dönemlerde Sındırgı ve çevresinde meydana gelen benzer büyüklükteki depremler, yer bilimciler tarafından dikkatle izleniyor. 3.0'ın altındaki depremlerin yapı açısından risk teşkil etmediği belirtilse de, halkın bilinçlendirilmesi gerektiği konusunda görüş birliği bulunuyor.

📌 Deprem Detayları:

  • Tarih: 31 Temmuz 2025
  • Saat: 09:52:39
  • Büyüklük: 2.9 ML
  • Derinlik: 6.59 km
  • Merkez Üssü: Sındırgı (Balıkesir)
  • Koordinatlar: 39.1369°N, 28.2006°E

Muhabir: Sefa Durmaz