Siirt genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları, yerini dondurucu soğuklara bırakıyor.
Siirt Valiliği, özellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve yollarda oluşacak buzlanma ile don riski nedeniyle radikal bir karar alarak eğitime verilen arayı 1 gün daha uzattı.
Tatil Süresi 3 Güne Çıktı
Kentte daha önce kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verilmişti. Valilikten yapılan son dakika açıklamasına göre; olumsuz hava koşullarının devam etmesi üzerine 2 Ocak 2026 Cuma günü de il genelindeki tüm eğitim kurumlarında ders zilinin çalmayacağı bildirildi. Tatil kararı; resmi ve özel okulların yanı sıra özel kreşler, gündüz bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerini de kapsıyor.
Anne Ve Engelli Personel İdari İzinli
Hava şartlarının zorluğu nedeniyle sadece öğrenciler değil, kamu çalışanları için de önemli bir düzenleme yapıldı. Valilik açıklamasına göre, Siirt genelinde görev yapan;
-
0-6 yaş arası çocuğu olan çalışan anneler,
-
Engelli, malul ve hamile kamu personeli, Cuma günü idari izinli sayılarak görevlerinden muaf tutulacak.
Valilikten Buzlanma Uyarısı
Valilik, yer yer buz tutan yollarda "gizli buzlanma" tehlikesinin artacağına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Sürücülerin trafik güvenliği açısından araçlarında kış ekipmanlarını bulundurması ve mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmaması, çıkacak olanların ise düşük hızda seyretmesi önemle hatırlatıldı.



