Ekonomi yönetiminden iş dünyasına yönelik önemli bir kolaylık adımı geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borçlarının tecil edilerek taksitlendirilmesi sürecindeki en büyük engellerden biri olan peşinat şartının kaldırıldığını açıkladı. Yapılan yeni düzenlemeyle, borcunu yapılandırmak isteyenlerin artık ödeme başında nakit çıkışı yapmasına gerek kalmayacak.
Taksitlerde Eşit Ödeme Dönemi Başladı
Bakan Işıkhan, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı açıklamada, tecil işlemlerinde ödeme dengesini sağlayacak bir diğer değişikliğe de dikkat çekti. Yeni sisteme göre, borç tecilinde ilk taksit de dahil olmak üzere tüm taksit ödemeleri eşit tutarlarda gerçekleştirilebilecek. Bu adımın, özellikle ödeme noktasında samimi olup nakit akışı sıkıntısı yaşayan firmalar ve vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğu vurgulandı.

Belediye Şirketlerine Çağrı: "En Çok Sizin Borcunuz Var"
Düzenlemenin hedef kitlesine dair net mesajlar veren Işıkhan, bu kolaylıktan en çok belediye şirketlerinin faydalanmasını beklediklerini ifade etti. Belediyelerin hem özel hem de kamu kuruluşları arasında SGK’ya en fazla borcu olan kurumlar olduğunun altını çizen Bakan, prim tahsilatında bu yıl rekor kırıldığını ve bütçe açığının en düşük seviyeye gerilediğini belirtti.
SGK Borç Yapılandırma Bilgi Kartı
|
Parametre |
Eski Uygulama |
Yeni Uygulama |
|
Peşinat Şartı |
%10 Zorunlu |
Kaldırıldı (0 TL) |
|
Taksit Tutarı |
Değişken Taksit |
Tüm Taksitler Eşit |
|
Kapsam |
Özel ve Kamu Kurumları |
Tüm İşverenler ve Belediyeler |
|
Hedef |
Tahsilatı Kolaylaştırmak |
Finansal Rahatlama ve Refah Artışı |





