Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, maçın ardından yaptığı açıklamalarda hem takımın durumunu hem de geleceğe dair planlarını değerlendirdi.


⚽ “Üzgünüz, 3 Dakikada 2 Gol Yedik”

Basın toplantısında konuşan Yalçın, alınan yenilgiden duyduğu üzüntüyü dile getirdi:

“Üzgünüz. İyi geçmesini beklediğimiz bir maç vardı ama futbolda böyle enteresan şeyler yaşanabiliyor. Golü attıktan sonra iştahlı oynamamız gerekirken 3 dakikada 2 gol yedik. Savunma zaaflarımız ortaya çıktı. Ne kadar telafi ederiz bilmiyorum ama çalışmaya devam edeceğiz.”

Milli arayı iyi değerlendirdiklerini belirten Yalçın, “İyi antrenmanlar yaptık, çok çalıştık ama futbolda bu tür sonuçlar oluyor” ifadelerini kullandı.


🗣️ “Beklentilere Cevap Veremiyoruz, Sorumluluk Benim”

Taraftarın beklentisinin farkında olduklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, mevcut durumun tatmin edici olmadığını vurguladı:

“Camianın beklentisi büyük, ama şu anda o beklentilere cevap verecek durumda değiliz. 4-0 kazandığımız maçtan sonra bile oyundan memnun değildik.
Beklentiye cevap veremeyen bir takım ve teknik ekip var.
Bunun tek sorumlusu benim.”


🔄 “Devre Arasında Değişiklikler Olabilir”

Yalçın, takımın oyun anlamında istikrarsız bir grafik sergilediğini belirterek devre arasında bazı değişikliklerin sinyalini verdi:

“Oyun olarak ciddi sıkıntılarımız var. Takımın toparlanacağını düşünüyorum ama çok sağlıklı bir yapımız yok.
Devre arası için henüz planlama yapmadık ama bazı değişiklikler olacak.
4-5 yıldır lige erken havlu atıyoruz. Bu sezon da aynı gidişat olmasın diye uğraşıyoruz.”

Sakatlık sorunlarına da değinen Yalçın, “Her maç 3 oyuncuya kramp giriyor, değişiklikleri zorunlu yapıyoruz. Çok inişli çıkışlı bir grafik var, umarım zamanla gelişiriz.” dedi.


👕 Taylan ve Kaptanlık Sorularına Açıklık Getirdi

Genç oyuncu Taylan Bulut’un forma giyememesi hakkında sorulan soruya Yalçın şu yanıtı verdi:

“Taylan çok genç bir oyuncu. Sonuca göre karar vermemek lazım. Oynayacağı zaman mutlaka gelecek. Svensson ve Gökhan’la devam ettik ama Taylan da ilerleyen haftalarda süre bulacak.”

Beşiktaş’taki kaptanlık değişikliği konusunda da konuşan Yalçın, kalecilerin saha dışına çıkma riskine dikkat çekti:

“Necip ve Mert zaten takımın doğal kaptanları. Ancak kalecinin kaptan olması sıkıntılı çünkü kale dışına çıktığında kart görebiliyor. Bu yüzden içeriden bir kaptan belirledik. Çok büyütülecek bir durum değil.”


🏁 “Zor Bir Dönemden Geçiyoruz”

Sergen Yalçın, sözlerini umutlu bir mesajla tamamladı:

“Zor bir dönemden geçiyoruz ama Beşiktaş bu süreçleri aşacak güçte bir camia.
Önümüzde uzun, zorlu ama telafi edilebilir bir yol var.
Hedefimiz, yeniden yarışmacı bir takım kimliğine kavuşmak.”

Muhabir: Haber Merkezi