Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türkiye’deki yayın gelirlerine sert tepki göstererek mevcut sistemi kabul etmeyeceklerini söyledi. Adalı, şartların değişmemesi halinde yayın havuzundan ayrılma seçeneğini gündeme getirirken, “Gerekirse kendi maçlarımızı ayrı yayınlarız” sözleriyle dikkat çekti.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’dan Türk futbolunda yeni bir tartışmanın kapısını açabilecek açıklamalar geldi.

Kulübün gündemi, sezon hedefleri ve yönetimde planladığı değişiklikler hakkında konuşan Adalı, özellikle Süper Lig’in yayın gelirleri üzerinde durdu.

Türkiye’de kulüplerin yayın gelirlerinin Avrupa’nın önde gelen liglerinin oldukça gerisinde kaldığını savunan Adalı, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu ile gerçekleştirilen toplantıda da gündeme getirdiğini söyledi.


“Ya İstediklerimizi Verirler Ya da Başımızın Çaresine Bakarız”

Mevcut yayın gelirleri ve sistemine itiraz eden Serdal Adalı, Beşiktaş’ın gerektiğinde farklı bir yol izleyebileceğini söyledi.

Adalı, Avrupa'nın beş büyük ligindeki kulüplerin yayın gelirleriyle Türkiye'deki rakamların karşılaştırılması gerektiğini belirterek, Süper Lig'deki gelir seviyesini yetersiz bulduğunu ifade etti.

Beşiktaş Başkanı, mevcut sistemi kabul etmeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:


“Talep de var. Havuzdan çıkıp kendi maçlarımızı ayrı yayınlarız. Bu konuda taviz vermeyeceğim. Ya istediklerimizi verirler ya da başımızın çaresine bakarız.”

Adalı’nın bu sözleri, Beşiktaş’ın yayın havuzundan ayrılmasının hukuken ve sözleşmeler açısından mümkün olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirdi.

Açıklama şu aşamada Beşiktaş’ın yayın havuzundan resmen çıktığı anlamına gelmiyor. Adalı, mevcut yayın gelirlerinin değişmemesi durumunda böyle bir seçeneğin değerlendirilebileceğini dile getiriyor.


Şampiyonluk ve Yönetimde Değişim Mesajı

Serdal Adalı’nın açıklamaları yalnızca yayın gelirleriyle sınırlı kalmadı.

Yeni teknik ekiple birlikte önemli fedakârlıklar yaptıklarını ve kadroya takviyeler gerçekleştirdiklerini belirten Adalı, takım ile taraftar arasındaki bütünleşmeye dikkat çekti.

Beşiktaş’ın mücadele ettiği üç kulvarda da iddialı olduğunu söyleyen Adalı, şampiyonluk yarışında “ayrıcalık değil, adalet” istediklerini ifade etti.


Adalı, “Malum güçler izin verirse şampiyon olacağız. Ayrıcalık istemiyoruz, yalnızca adalet bekliyoruz. Rekabetin eşit şartlarda geçmesi yeterli” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı ayrıca yönetim kurulunda da önemli değişikliklerin kapıda olduğunu açıkladı.

Bazı yöneticilerin yorulduğunu, bazılarının ise kulübe yönetim dışından destek vermeyi tercih ettiğini söyleyen Adalı, milli arada yönetim yapısıyla ilgili yeni adımlar atacaklarını belirtti.

Adalı, yönetimden ayrılacak isimlerin Beşiktaş’tan tamamen kopmayacağını, farklı görevlerde kulübe katkı vermeye devam edeceklerini de söyledi.

Ancak günün en çok konuşulacak açıklaması yayın havuzuna ilişkin oldu.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, mevcut yayın gelirlerine yönelik itirazını bir adım ileri taşıyarak şartların değişmemesi halinde “kendi maçlarımızı ayrı yayınlarız” çıkışı yaptı.

Muhabir: Haber Merkezi