Karadeniz’de meydana gelen ve İstanbul’da hissedilen depremin ardından “Asıl tehlike Ege’de” diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bir kez daha haklı çıktı.
Sosyal medyada “Deprem Kahini” olarak anılan Üşümezsoy’un uyarısından sadece bir gün sonra Ege Denizi’nde peş peşe üç deprem meydana geldi.
“Ege’nin En Aktif Hattı Manisa–Denizli Arası”
Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İstanbul’daki 3.7 büyüklüğündeki depremin endişe yaratmaması gerektiğini, esas riskin Ege Bölgesi’nde olduğunu belirtmişti.
Uzman, o açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Manisa’dan başlayıp Denizli’ye kadar uzanan hat, Ege’nin en aktif tektonik kuşağıdır. Alaşehir, Buldan, Salihli gibi bölgeler geçmişte de büyük depremler yaşamıştır. Hatta İncil’de bile bu bölgedeki depremler ‘yedi kutsal kilisenin yıkıldığı yer’ olarak geçer.”

Sabah Saatlerinde Ege Denizi Sallandı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, 27 Ekim 2025 Pazartesi sabahı Ege Denizi’nde üç ayrı deprem kaydedildi.
- 10.12’de: 4.0 büyüklüğünde, 13.61 km derinlikte
- 10.14’te: 2.8 büyüklüğünde, 14.34 km derinlikte
- 10.17’de: 3.7 büyüklüğünde, 13.19 km derinlikte
Üç depremin de merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık açıkları olarak tespit edildi.
Depremler çevre illerde de hissedilirken, bölgede kısa süreli panik yaşandı.
Sosyal Medyada “Deprem Kahini” Paylaşımları
Üşümezsoy’un açıklamalarının ardından Ege’de art arda yaşanan sarsıntılar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Kullanıcılar, “Yine bildi hocam”, “Üşümezsoy uyardı, Ege sallandı” gibi paylaşımlarla profesöre övgüler yağdırdı.
Deprem uzmanı, uzun süredir yaptığı açıklamalarda Ege Bölgesi’nin aktif fay hatlarıyla çevrili olduğunu ve önümüzdeki dönemde bu hattın daha dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyordu.




