Türkiye’nin günlerce konuştuğu ve magazin gündeminden düşmeyen ünlü şarkıcı Güllü'nün şüpheli ölümüne ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Yalova’da büyük bir infial ve yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde görüldü.

adım adım takip ettiği yargılama sürecinde, hakkında "tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakim karşısına çıktı ve hakkındaki tüm iddialara tek tek yanıt verdi.


"Annemle Hiçbir Problemimiz Yoktu" Diyerek Suçlamaları Reddetti

Yalova 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Tuğyan Ülkem Gülter, yaşadığı 10 aylık süreci ve olay gününü detaylı bir şekilde anlattı. Annesi Güllü ile aralarında zaman zaman tartışmalar olabileceğini ancak birbirlerinden nefret etmediklerini belirten Tuğyan, olay sabahını şu sözlerle savundu:

"Sabah saatlerinde bakıcı arayışımız vardı, evimize dönüp annemle günün kritiğini yaptık. Annem yatıyordu, odasına girdim."

"Film izleyelim dedik, annem kendine masa kurdu şarap açtı. Duygusal müzikler dinledik, klipler izledik. Hiçbir sıkıntımız yoktu." Olay anında sırtının dönük olduğunu, bir anda büyük bir ses duyduğunu ve annesini yerde bulamadığını iddia eden sanık, gözyaşlarına hakim olamadı.


"Annem Birazdan Kendini Atıyor" Mesajının Sırrı Ne?

Davanın en çok merak edilen ve kafaları en çok karıştıran delillerinden biri olan, erkek arkadaşı Kervan Eminoğlu'na gönderdiği "Annem birazdan kendini atıyor" şeklindeki şüpheli mesaj sorulduğunda Tuğyan şu açıklamayı yaptı: "Bileğime dövme yaptırmıştım, Kervan bununla ilgili mesaj atmıştı. Anneme gösterdiğimde o da şakalaşarak tepki gösterdi. Ben de Kervan'a bu mesajı şaka amacıyla yazdım, kesinlikle art niyetim yoktu." Ayrıca kaçma şüphesinin bulunmadığını, can güvenliği endişesiyle farklı yerlerde kaldığını savundu.


Taraflar Arasındaki Hukuki Mücadele Sertleşiyor

Duruşmada savcılık makamı, önceki celsedeki mütalaasını yineleyerek sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan, şarkıcının kardeşi Kader Tut'un avukatları mahkemeye yeni kamera kayıtları raporu sundu. Avukatlar, olay anındaki diyaloglarda sanığın başka bir ismi (Sultan) yönlendirdiğini iddia ederek dosyanın genişletilmesini talep etti.

Yalova Adliyesi önünde tarafların avukatları basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, mahkeme heyetinin tutukluluk halinin devamına karar verip vermeyeceği ve davanın ilerleyen celselerinde çıkacak nihai karar tüm Türkiye tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi