Güneydoğu Anadolu'da dondurucu soğuklar ve yoğun yağışlar etkisini sürdürürken Şanlıurfa'dan da beklenen tatil haberi geldi. Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bir gün daha ara verildiğini duyurdu.
Peygamberler Şehri Şanlıurfa, 2025 yılını beyaz örtüyle kapatıyor. Şanlıurfa Valiliği, meteorolojik veriler ışığında yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riskine karşı il genelinde eğitimin durdurulduğunu açıkladı. Bu kararla birlikte, kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen ara 3. güne taşınmış oldu.
Eğitime Ara ve İdari İzin Detayları
Valilikten yapılan resmi açıklamaya göre, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü için alınan kararlar şunlar:
-
Tüm Okullar Tatil: İl genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
-
Risk Gruplarına İzin: Kamu kurumlarında görev yapan;
-
Hamile personel,
-
Engelli çalışanlar,
-
Kronik rahatsızlığı bulunanlar aynı gün idari izinli sayılacak.
-
"Riskleri Göz Önüne Aldık"
Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışının özellikle ulaşımda ciddi riskler oluşturabileceği vurgulandı. Öğrencilerin ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına alınan bu önleyici tedbirin yanı sıra, buzlanma ve don olaylarına karşı da sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.



