Şampiyonlar Ligi Tarihine Geçen Maç! PSG, Bayern Münih’i 9 Gollü Düelloda Devirdi: 5-4
Avrupa futbolunun zirvesinde, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk ayağı hafızalardan silinmeyecek bir kapışmaya sahne oldu. Son şampiyon Paris Saint-Germain (PSG), kendi evi Parc des Princes'te Alman devi Bayern Münih'i ağırladı. Futbolseverlerin nefesini kesen mücadele tam 9 gole sahne olurken, PSG sahadan 5-4'lük galibiyetle ayrılmayı başardı.
İlk Yarıda 5 Gollü Fırtına!
Maç, her iki takımın da yüksek temposuyla başladı. Perdeyi 17. dakikada Bayern Münih adına penaltıdan Harry Kane açtı. Ancak PSG'nin cevabı gecikmedi. Khvicha Kvaratskhelia ve Joao Neves ile sadece 9 dakika içinde durumu 2-1'e getiren ev sahibi, Bayern'in Michael Olise (41') ile bulduğu şık gole engel olamadı. Devrenin sonunda Ousmane Dembele'nin (45+5') penaltı golüyle PSG, soyunma odasına 3-2 önde girdi.
Rekorların Gecesi: En Çok Gol Atılan Yarı Final!
İkinci yarıda PSG fırtınası devam etti. 56 ve 58. dakikalarda Kvaratskhelia ve Dembele'nin peş peşe golleriyle fark bir anda 3'e çıktı: 5-2. Ancak Bayern Münih pes etmedi. Dayot Upamecano (65') ve Luis Diaz'ın (68') golleriyle skoru 5-4'e getiren Bavyera ekibi, kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de PSG savunması geçit vermedi.
Bu mücadele, ilk yarısında 5 gol atılan ilk Şampiyonlar Ligi yarı final maçı oldu. 9 gollü bu randevu, turnuva tarihinin en çok gol atılan yarı final maçı olarak kayıtlara geçti




