Porto – Benfica Maçı Öncesi Virüs Alarmı: Mourinho da Rahatsızlandı!

Portekiz futbolunun dev derbisi Porto – Benfica karşılaşması öncesi Benfica cephesinden çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Bugün yani 5 Ekim 2025 Pazar günü saat 23:15'te oynanması planlanan Porto - Benfica maçının ertelenme ihtimali iddialar arasında yer alıyor. Henüz kulüpten resmi bir açıklama gelmedi.


Kulüp kaynaklarına ve Portekiz basınına göre, teknik direktör José Mourinho, teknik heyet üyeleri ve bazı futbolcular grip benzeri virüs semptomları gösteriyor. Bu durum, maçın hazırlık sürecini olumsuz etkileyebilir ve ertelenme olasılığını gündeme getirdi.


Mourinho-9


Virüs Belirtileri ve Kulüp İçinde Endişe Artıyor

A Bola ve diğer yerel kaynaklara göre, Benfica’da birçok oyuncu ve teknik ekip üyesi baş ağrısı, yorgunluk ve vücut ağrıları gibi belirtiler gösteriyor. Mourinho’nun da geçmişte


Chelsea maçından önce ateş ve grip benzeri semptomlardan şikayet ettiği biliniyor.

Tecrübeli teknik adam, medya önünde rahatsızlığını “yüksek ateş” ile açıklamış, ancak hastalığın ciddiyeti konusunda net bilgi vermemişti.

Derbi İçin Gergin Bekleyiş: Maç Ertelenir mi?

Portekiz liginde bir maçın ertelenebilmesi için takımların sahaya en az 13 oyuncu (bir kaleci dahil) çıkarabiliyor olması gerekiyor. Eğer Benfica’da hastalık yaygınlaşırsa bu sayı zor karşılanabilir.

Şu ana kadar kulüp yönetimi maçın ertelenmesi yönünde resmi bir başvuru yapmadı. Ancak lig kuralları bağlamında bu seçenek hâlâ masada.

Maç Hazırlıkları ve Performans Riskleri

Virüs vakaları, hem fiziksel yorgunluk hem de moral düşüklüğü açısından takıma zarar verebilir. Atlético Madrid maçında sakatlık yaşayan oyuncular da, bu ek stres altında performanslarını sürdürecek.

Teknik heyet, durumun kötüleşmesini önlemek için izolasyon ve test programlarını sıklaştırmış durumda.

Muhabir: Haber Merkezi