YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 27 Eylül Pazar günü Balıkesir’e geliyor. Özel’in adresi Karesi olacak. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilçe başkanlığı seçim sürecinde üyeler sandık başına giderken Özel de programa katılacak.

YENİ Parti'nin devam eden kongre takviminde sıra ilçe başkanlıkları için yapılacak üye oylamalarına geldi. Balıkesir'deki programın merkezi ise Karesi olacak.

Özgür Özel, 27 Eylül Pazar günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde partililerle buluşacak. Programın saat 10.30'da başlaması planlanıyor.

Politika Gazetesi'nin daha önce duyurduğu programa göre Karesi'deki oy verme işlemleri 10.30 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek.


Karesi’de İlçe Başkanını Üyeler Belirleyecek

YENİ Parti'nin yeni örgütlenme modelinde ilçe başkanlarının belirlenmesinde doğrudan üyelerin katıldığı ön seçim sistemi uygulanıyor. Özel de daha önce yaptığı açıklamada, ilçe başkanlığı için resmi kongreden önce tüm üyelerin katılımına açık ön seçim yapılacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda Karesi'de de üyeler sandık başına giderek ilçe başkanlığı için tercihlerini yapacak.

Özel'in Balıkesir ziyareti yalnızca Karesi'yle sınırlı bir program değil; YENİ Parti'nin 26-27 Eylül'de Türkiye genelinde yürüttüğü ilçe başkanlığı ön seçimlerinin bir parçası. Özel'in bu süreçte İzmir, Manisa, Balıkesir ve İstanbul'daki bazı programlara katılacağı açıklanmıştı.


Özgür Özel’in Balıkesir Programı

Tarih: 27 Eylül 2026 Pazar
Başlangıç: 10.30
Oy verme: 10.30 – 16.00
Yer: Avlu Kongre ve Kültür Merkezi – Balıkesir
Program: YENİ Parti Karesi İlçe Başkanlığı seçim süreci
Katılım: YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel

Böylece Balıkesir'de YENİ Parti'nin yeni dönem Karesi teşkilatı için sandık kurulurken, Genel Başkan Özgür Özel de kentte partililerle bir araya gelecek.

Muhabir: Nazif İlboz