Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu'nda gecenin en dikkat çekici sonuçlarından biri Ordu'da yaşandı. Orduspor 1967, Torul Belediye Spor'u 10-0 mağlup ederek farklı bir galibiyete imza attı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşmanın 17 Eylül saat 19.00'da Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynandığı TFF kayıtlarında da yer alıyor.

Orduspor 1967 maça adeta golle başladı. Ev sahibi ekip henüz 14. dakikada Berat Kalkan'ın golüyle öne geçti. Recep Metin'in 16. dakikadaki golünün ardından Taha Ahmet Balsu 28 ve 31. dakikalarda fileleri havalandırarak farkı açtı.

Berat Kalkan 33. dakikada bir kez daha sahneye çıkarken, Yiğit Tiryaki'nin 36. dakikada attığı golle Orduspor 1967 soyunma odasına 6-0'lık üstünlükle gitti. İlk golün Berat Kalkan'dan geldiği yayıncı kuruluşun maç kaydında da doğrulanıyor.


İkinci Yarıda da Durmadılar: Skor 10-0'a Geldi

İlk yarıda altı gol bulan Orduspor 1967, ikinci yarıda da hız kesmedi.

58.dakikada Taha Yasin Ev skoru 7-0'a taşırken, 60. dakikada Atakan Aybastı farkı sekize çıkardı. Doğancan Aynacı'nın 79. dakikadaki golüyle skor 9-0 oldu.

59.dakikada gelen son gol ise karşılaşmanın sonucunu belirledi: Orduspor 1967 10-0 Torul Belediye Spor.

Böylece Orduspor temsilcisi tek maç üzerinden oynanan eleme mücadelesini kazanarak Türkiye Kupası'nda yoluna devam etti. Karşılaşma öncesinde de mücadelenin tek maç eleme usulüyle oynanacağı ve kazanan takımın üst tura yükseleceği açıklanmıştı.


Türkiye Kupası'nda Aynı Gün İkinci 10-0!

Günün dikkat çeken ayrıntısı ise Orduspor 1967'nin 10 gollük galibiyetinin tek olmamasıydı.

17 Eylül'de oynanan bir başka Türkiye Kupası 1. Tur karşılaşmasında Amasyaspor da Çankırıgücü'nü 10-0 mağlup etti. Böylece kupada aynı gün iki farklı karşılaşmada çift haneli skor ortaya çıktı.

Orduspor 1967 ise Torul Belediye Spor karşısında aldığı farklı galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükselen ekiplerden biri oldu.

Muhabir: Haber Merkezi