Siber Ekiplerden Okul Saldırıları Sonrası Dev Operasyon: 83 Gözaltı, 940 Hesaba Erişim Engeli!
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan okul saldırılarının ardından, dijital dünyada suçu ve suçluyu övenlere yönelik geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Güvenlik birimlerinden yapılan son dakika açıklamasına göre, kamu düzenini bozmaya çalışan odaklara karşı siber takip sonuç verdi.
Suçu Öven 83 Şahıs Hakkında Gözaltı Kararı!
Okul saldırıları sonrası sosyal medya platformlarında infial yaratan, saldırganları öven veya kamu barışını bozmaya yönelik paylaşım yapan şahıslar tek tek tespit edildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verilerek adli işlem başlatıldı. Emniyet birimleri, suçu teşvik eden hiçbir paylaşıma izin verilmeyeceğini vurguladı.
Telegram Grupları ve Sosyal Medya Hesapları Kapatıldı
Operasyon sadece şahıslarla sınırlı kalmadı. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin titiz takibi sonucunda:
940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Suç içerikli paylaşımların organize edildiği tespit edilen 93 Telegram grubu tamamen kapatıldı.
Adli Süreç Çok Yönlü Devam Ediyor
Emniyet birimlerinden yapılan resmi duyuruda, şüphelilerle ilgili adli süreçlerin ilgili tüm birimlerce koordineli ve çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Kamuoyuna saygıyla duyurulan bu operasyon, dijital dünyada dezenformasyon ve suç övücülüğüne karşı verilen kararlı mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor





